Suroviny
- rýže arborio 300 g
- cibule 1-2
- sušené houby 110 g
- bílé suché víno 300 ml
- máslo 5 PL
- olivový olej
- parmazán 150 g
- petrželová nať
- zeleninový vývar 1,5 l
- sůl
- pepř
Postup
- Houby necháme namočit cca hodinu předem. Na olivovém oleji a másle orestujeme cibulku, pak přidáme houby, po chvíli rýži, vše krátce orestujeme, zalijeme vínem, pár minut mícháme, vaříme a průběžně podléváme vývarem.
- Osolíme a opepříme. Těsně před koncem vaření přidáme zbytek másla a nastrouhaný parmezán. Při podávání posypeme petrželovou natí.
Autor receptu: Jana Doleželová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!
RECEPT: Italské houbové rizoto – Risotto con funghi podle Emanuela Ridiho