Nejlepší postup, jak nakrájet meloun. Takhle budete mít ruce vždy čisté

Naučte se rychlý a snadný způsob, jak nakrájet meloun. Ulehčíte si práci a nebudete zbytečně špinaví.

Šťavnatost a osvěžující chuť vodního melounu z něj činí dokonalou letní pochoutku. Právě pro svůj vysoký obsah vody je někdy problém ho naporcovat tak, aby po něm nezůstala kuchyň celá špinavá. Proto vám správný způsob porcování ulehčí práci i nervy.

Ve chvíli, kdy domů přinesete meloun, dobře ho vždy omyjte vodou. Když do něj zakrojíte nůž, ze slupky by se mohly bakterie přenést na dužinu.

Postup, jak nakrájet meloun

Meloun přeřízněte na dvě stejně velké půlky. Poté otočte jednu půlku melounu červenou dužinou dolů na prkénko.

Připravte si ostrý nůž, aby dobře prořízl tvrdou zelenou slupku. Začněte krájet z jedné strany na druhou plátky široké asi 3 cm. Pak pootočte prkénko o 90 stupňů a krájejte v opačném směru, abyste vytvořili tvary o velikosti kostky.

Melounové hranolky ponechte se slupkou. Lépe se tak budou při konzumaci držet. Nakrájený meloun vydrží v lednici až 5 dní.

Zdroj: createkidsclub.com; foto: iStock.com

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty