Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Gastro akce a food festivaly
Gastro akce a food festivaly

Hit týdne

Další hity

Tiramisu kuličky

Tiramisu kuličky
Tiramisu kuličky
Pistáciové hvězdičky
Pistáciové hvězdičky
Sloní žrádlo
Sloní žrádlo
Indické butter chicken
Indické butter chicken
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Video recepty a bonusová videa z FRESH Festivalu 2015

Fresh festival v Plzni 3

Fresh festival v Plzni 3

  • Zavřít
Fresh festival v Plzni 3

Fresh festival v Plzni 3

Zde najdete všechny video recepty a bonusová videa z Fresh Festivalu 2015. Připomeňte si vystoupení vašich oblíbených kuchařů.

Seznam.cz banner

ZDENĚK POHLREICH

Jeden z nejznámějších šéfkuchařů současnosti. Veřejnost ho zná z obrazovek televize Prima, kde má už od roku 2008 pravidelně své pořady, jako například Ano, šéfe! Aktuálně je to pak Rozpal to, šéfe! zaměřené na grilování. Zdeněk Pohlreich je spolumajitelem několika restaurací v Praze – Café Imperial, Ristorante Divinis (opakovaně získalo ocenění Bib Gourmand), Yamato Restaurant. Je také spoluprovozovatelem restaurace Tribecca ve Švýcarsku. Vydal celou řadu kuchařek, z nichž ta poslední „Grilování“je právě na knižních pultech.

www.zdenekpohlreich.cz

GRILOVANÝ TUŇÁK SE SALÁTEM NIÇOISE

INGREDIENCE NA 4 PORCE:

4 x 160 g steak z tuňáka

200 g brambor

150 g zelených fazolek

červená paprika

salát little gem

2 vejce – ideálně křepelčí

černé olivy

ZÁLIVKA:

lžička kapar

šalotka

olivový olej

2–3 ančovičky

1. Tuňáka vyndejte z lednice v dostatečném předstihu, aby měl před grilováním pokojovou teplotu. Rozpalte gril. Tuňák bude rychle pečený, proto si salát připravte dříve. Omyjte salát a rozkrojte na čtvrtky. Fazolky spařte horkou vodou, aby byly křehké na skus. Brambory ve slupce uvařte v osolené vodě a nakrájejte na plátky. Uvařte vejce a rozkrojte na polovinu. Papriku můžete upéct v troubě, oloupat a nakrájet na tenké proužky. Možné je samozřejmě pečení vynechat. Smíchejte zálivku – šalotku a ančovičky nakrájejte na malé kousky, přidejte kapary a olivový olej – v misce jí zlehka „obalte“ zeleninu.

2. Tuňáka pečte na grilu 2–3 minuty z každé ploché strany. Pokud bude třeba, každý kousek opečte minutku i z boku. Záleží na tom, jak moc si přejete mít steak propečený. Maso se peče rychle, tak pozor na vysušení.

3. Na talíři si nejprve připravte porci salátu, nahoru položte půlku vejce, přidejte grilovaný steak z tuňáka a ihned podávejte.

MARCEL IHNAČÁK

Autor kuchařských knih „Radost vařit“a „Zelenina, moje láska“. Je tváří úspěšné kampaně Paulus vs. Ihnačák. V současnosti provozuje Boutigue Hotel Tanzberg v Mikulově. Kuchařské zkušenosti získal v restauraci Pied á Terre (oceněné dvěma hvězdičkami Michelin). Později působil jako Sous-Chef v restauraci Jamieho Olivera – Fifteen. Na Slovensku pracoval jako šéfkuchař restaurací Liviano, Fashion Café, Au Café a v hotelu Double Tree by Hilton jako Executive Chef.

www.restauraciatoscana.sk

TELECÍ FILET S BALZAMIKEM, ZELENÝMI FAZOLKAMI, HOUBAMI A ZRALÝMI RAJČATY

INGREDIENCE NA 4 PORCE:

400 g telecí svíčkové

150 g zelených fazolek

200 g mix rajčat

100 g čerstvých hub shitake

4 stroužky česneku

červená cibule

lžíce nasekaného rozmarýnu

lžíce nasekané petrželky

1 dl kvalitního balzamikového octa

1 dl extra panenského olivového oleje

lžíce hnědého cukru

mořská sůl

čerstvě mletý pepř

1. Zelené fazolky očistěte a asi 3 minuty povařte ve vroucí osolené vodě, vyjměte a nechte okapat. Na rozehřátou pánev s olivovým olejem rozložte rajčata a houby, obojí překrojené na poloviny. Vše asi 4 minuty restujte. Dále přidejte cibuli nakrájenou na tenké proužky, nadrobno nasekaný česnek, cukr a rozmarýn. Ochutíme solí a pepřem. Promíchejte a povařte, dokud zelenina nezkaramelizuje. Potom přilijte balzamiko a zredukujte, dokud omáčka nezhoustne. Na závěr přidejte zelené fazolky, červenou cibuli a petrželku. Zlehka promíchejte a 1 minutu zahřejte na mírném ohni.

2. Maso potřete olivovým olejem a položte na rozehřátý gril nebo grilovací pánev. Opékejte ze všech stran do zlatohněda asi 10 minut. Na závěr maso osolte a opepřete. Pak zabalte do alobalu a nechte zhruba 3 minuty odpočinout. Hotové maso nakrájejte na tenké plátky a naaranžujte na připravenou zeleninu.

VERONIKA KOKO KOKEŠOVÁ

Veronika KOKO Kokešová je už čtvrtým rokem autorkou jednoho z nejčtenějších foodblogů v zemi, MENUdomu.cz. Na podzim 2013 vydala kuchařskou knihu „Menu podle Koko“. Na internetové televizi Stream.cz můžete pravidelně sledovat všechny její pořady o vaření.

www.menudomu.cz

SHU MAI

INGREDIENCE NA 8 PORCÍ:

250 g mletého vepřového masa

4 tygří krevety

velké sladké chilli

3 cm očištěného zázvoru

menší svazek koriandru

3 jarní cibulky

lžička jedlé sody

lžíce čínského rýžového vína

balení těsta wonton

sůl

1. Nasekejte najemno krevety, chilli, zázvor, koriandr a jarní cibulku. Nasekanou směs důkladně promíchejte s mletým vepřovým masem, jedlou sodou a rýžovým vínem. Dochuťte solí.

2. Těsto wonton okrájejte na kulatý tvar. Do jeho středu poklaďte směs vepřového masa. Nejlépe to jde, když spojíte palec a ukazováček do tvaru kolečka, prostředníčkem utvořte dno. Těsto i se směsí si položte navrch. Dřevěnou špachtlí nebo příborovým nožem postupně vše vmačkejte do utvořené formy,aby těsto obepnulo směs. Vše by mělo mít tvar knedlíčku. Hotové Shu Mai vařte přibližně 6–9 minut v páře. Pro kontrolu si jeden rozřízněte, aby byl dostatečně provařený až do středu.

3. Těsně před servírováním dejte na knedlíčky menší množství kaviáru.K Shu Mai podávejte sójovou omáčku nebo hoisin omáčku, do které se knedlíčky namáčí.

SOUS-VIDE SALÁT S ČERSTVÝM TUŇÁKEM

INGREDIENCE NA 2 PORCE:

120 g čerstvého tuňáka (ideálně úzký delší kus ze špičky filetu)

2 lžičky tamarindové pasty

100 g tenkých stonků chřestu (může být baby varianta)

2 velká vejce

lžíce másla

lžíce smažené řasy nori

hrst směsi baby salátů

hrst klíčků (např. ředkvičky, řeřichy, hrášku nebo brokolice)

citronová šťáva

sójová omáčka Kikkoman

uzená maldonská sůl

čerstvě mletý pepř

1. Nastavte sous-vide lázeň na 45 °C. Zavakuujte tuňáka spolu s tamarindovou pastou do speciálního pytlíku. Ve chvíli, kdy voda uvnitř dosáhne dané teploty, ponořte ho do ní na 20–30 minut (podle velikosti kusu tuňáka). Poté vyjměte a rovnou ponořte do připravené ledové lázně.

2. Sous-vide nechte nyní ohřát na 68 °C. Tam poté vložte ve skořápce (ale ne zavakuovaná v pytlíku) dvě vejce a ponechte minimálně hodinu. Vejce vyndejte a lázeň přenastavte na 84 °C. Zavakuujte očištěné stonky chřestu spolu s máslem a trochou soli s pepřem. V sous-vide je nechte 10–15 minut podle tloušťky stonků.

3. Všechny ingredience nyní vyjměte z pytlíků. Chřesty podélně rozřízněte a naaranžujte na talíř. Tuňáka nakrájejte na tenké plátky. Posypejte uzenou solí, pepřem, nori a lehce zakápněte sójovou omáčkou. Vejce opatrně rozklepněte a nechte vyklouznout ze skořápky. Dekorujte klíčky a zelenými listy smíchanými s citronovou šťávou.

RICCARDO LUCQUE

Italský šéfkuchař a majitel restaurací La Finestra, Aromi a Il Mercato Riccardo Lucque přinesl do Prahy koncept restaurace a obchodu v jednom – La Bottega. Síť jeho podniků čítá pět bister La Bottega umístěných v různých částech Prahy, které nabízejí opravdu to nejlepší, co může Itálie z gastronomického hlediska poskytnout. Riccardo získal prestižní uznání za propagaci a kvalitu italské kuchyně od Accademia Italiana della Cucina a v anketě rezervačního portálu Restu.cz získala restaurace La Finestra titul Restaurace roku 2014, Top Praha i vítězství v kategorii Top Luxus. Restaurace Aromi, specializující se zejména na ryby a mořské plody, získala devětkrát po sobě ocenění BIB Gourman Michelin.

www.lacollezione.cz

SÉPIOVÝ BURGER S WASABI MAJONÉZOU A ZELENÝMI RAJČATY

INGREDIENCE NA 4 PORCE:

4 burgerové housky

400 g sépie

šálek silného rybího vývaru

citronová šťáva

12 proužků křupavé pancetty

2 zelená rajčata

majonéza s wasabi

zrníčka hořčice

1. Smíchejte sépii se silným rybím vývarem a citronovou šťávou a míchejte až dohladka. Nalijte do plastové fólie a zformujte velký válec. Vložte do trouby a pečte v páře po dobu 35 minut, dokud válec neztvrdne a neuvaří se. Vložte válec do ledu a vody, dokud nezchladne. Uchovejte v lednici po dobu 12 hodin. Nařežte plátky ze sépiového válce tak, aby vypadaly jako plátky burgeru. Vložte je na gril a přidejte sůl a pepř.

2. Ohřejte burgerové housky po obou stranách a potřete je wasabi majonézou. Poté na potřené strany burgerové housky vložte na plátky nakrájená zelená rajčata, na ně sépiový burger a přidejte křupavou slaninu spolu se zrníčky hořčice. Ihned podávejte.

PETR KOUKOLÍČEK

Propagátor molekulární gastronomie, zapálený kuchař a majitel gastronomické a cateringové společnosti MANIHI s. r. o., držitel ocenění Vizionář 2013 za přínos v gastronomii.

www.petrkoukolicek.cz

KROKODÝLÍ FILET SE ZELENOU KARI PASTOUNA JEDLÝCH KOUŘÍCÍCH KAMENECH

INGREDIENCE:

krokodýl – horní část ocasu

sůl

zelená kari pasta

olej

malé brambory

sépiové barvivo

voda

Mugaritz-Agalita

Mugaritz-Lactose

1. Krokodýlí filet osolte, potřete zelenou kari pastou a nechte hodinku odležet.

2. Mezitím si připravte jedlé kameny. Smíchejte Agalita s Lactose, přidejte sépiové barvivo a vodu, nechte hodinu ustát. Uvařte celé malé brambůrky se slupkou v osolené vodě. Hotové brambůrky napíchněte na špejle, namočte do obarvené směsi a nechte zaschnout při 55 °C minimálně 30 minut. Poté můžete brambory ohřát v troubě a servírovat.

3. Naloženého krokodýla opečte na pánvi a podávejte s „jedlými kameny“.

DAVÍDEK – DAVID JURÁSEK

Je tvůrcem značky originálního Davídkova koření. On sám je výborný kuchař a bylinkář z jižní Moravy a jeho vědomosti o pěstování, sušení, míchání a použití koření v kuchyni jsou veliké. Jeho Davídkovo koření je v Česku i na Slovensku jedním z mála koření zcela bez soli a glutamátu a je známé hlavně z farmářských trhů a internetu.

www.korenioddavidka.cz

GRILOVANÁ KRKOVICE SE ŠVESTKOVOU OMÁČKOU

INGREDIENCE NA 4 PORCE:

1 kg dobře prorostlé krkovice

1 dcl bílého vína

0,5 dcl slunečnicového oleje

2 lžičky medu

lžíce koření Vepřová pečeně

sůl

ŠVESTKOVÁ OMÁČKA:

0,5 kg hovězího krku

2 hovězí morkové kosti

2 větší mrkve

2 petržele

půl celeru

lžička NESOLDÍKA – zeleninové polévkové koření bez soli od Davídků

hrst sušených švestek

400 g švestkových povidel

kousek másla na zjemnění

1. Krkovici očistíte, odblaníte, rozříznete napříč – tak vám vznikly dva menší kusy. Vcelku je zatáhnete zprudka na grilu nebo v pánvi. Smíchejte med, víno, olej, koření a sůl. Do zataženého masa vetřete připravenou marinádu a zabalte do alobalu (doporučuji2 vrstvy). Dejte na gril nebo do trouby při teplotě 170 °C na 90 minut, pak vypněte a nechte ještě 20 minut v grilu nebo troubě maso odpočinout.

2. Švestková omáčka: Všechny suroviny základu pomalu vařte v litru a půl vody tak dlouho, až vám zůstane asi půl litru silného hovězího základu (cca 3–4 hodiny). Pak základ zceďte a do něj rozmixujte maso, zeleninu, povidla a již uvařené švestky. Hladkou omáčku zjemněte máslem, dosolte podle chuti a nechte ještě 15 minut prohřát.

3. Krkovici vyjměte z alobalu, nakrájejte na asi centimetrové plátky a přelijte švestkovou omáčkou. Jako přílohu doporučuji šťouchané nebo pečené brambory, případně pečivo.

Pokud vmícháte do omáčky výpek z masa, docílíte ještě silnější a výraznější chuti.

Koření VEPŘOVÁ PEČENĚ lze nahradit drceným kmínem.

KLÁRA MICHALOVÁ - ŠÉFREDAKTORKA ČASOPISU A WEBU PRIMA FRESH

O jídle nejen píše, ale také ráda vaří, potom jídlo fotí a hlavně ho ráda jí. O tom všem se můžete dočíst na webu prima FRESH na jejím blogu S Klárou v kuchyni.

www.prima-fresh.cz

TEPLÝ MRKVOVÝ SALÁT SE SEZAMEM A ZÁZVOREM

INGREDIENCE NA 4-6 PORCÍ:

6 mrkví

2 lžíce olivového oleje

2 lžičky nastrouhaného zázvoru

vločková sůl Maldon

lžička sezamového oleje

lžička sójové omáčky

lžíce černých sezamových semínek

Rozehřejte olivový olej ve velké nepřilnavé pánvi, přidejte nastrouhaný zázvor a asi 30 sekund míchejte. Vhoďte mrkev nakrájenou na tenké nudličky a promíchejte se zázvorovým olejem, ochuťte solí a přilijte 1/4 hrnku vody. Snižte teplotu a vařte, dokud mrkev lehce nezměkne a voda se nevstřebá. Do směsi vmíchejte sezamový olej, sójovou omáčku a sezamová semínka. Servírujte horké, vlažné nebo studené.

Sdílejte článek
Štítky koření zelenina restaurace olivový olej maso sůl salát omáčka brambor sójová omáčka

Návrhy pro vás

Přemkova pečeť aneb domácí verze oblíbené čokolády v bílém provedení se sušeným ovocem a oříšky podle Přemka Forejta Sladké

Přemkova pečeť aneb domácí verze oblíbené čokolády v bílém provedení se sušeným ovocem a oříšky podle Přemka Forejta

Vepřové plátky ve worcesterské omáčce s rýží – poctivý oběd pro celou rodinu Maso

Vepřové plátky ve worcesterské omáčce s rýží – poctivý oběd pro celou rodinu

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem Maso

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Tradiční české sádlovky – známé sádlové koláčky zdobené džemem nebo oříškovým krémem Sladké

Tradiční české sádlovky – známé sádlové koláčky zdobené džemem nebo oříškovým krémem

Polomáčené kaki – zdravější sladkost do mikulášské nadílky nejen pro děti Sladké

Polomáčené kaki – zdravější sladkost do mikulášské nadílky nejen pro děti

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera Polévky

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera

Perníčkové cheesecake cookies podle Pavla Berkyho – originální sušenky s krémovým srdcem Sladké

Perníčkové cheesecake cookies podle Pavla Berkyho – originální sušenky s krémovým srdcem

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek Těstoviny

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek


Přečtěte si také

Sladké
Přemkova pečeť aneb domácí verze oblíbené čokolády v bílém provedení se sušeným ovocem a oříšky podle Přemka Forejta

Přemkova pečeť aneb domácí verze oblíbené čokolády v bílém provedení se sušeným ovocem a oříšky podle Přemka Forejta

Soutěžící
Karol Kotlár je pohodář, který má rád drama

Karol Kotlár je pohodář, který má rád drama

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
2 tipy na home-made jedlé dárky, se kterými nešlápnete vedle a zvládnete je raz dva!

2 tipy na home-made jedlé dárky, se kterými nešlápnete vedle a zvládnete je raz dva!

Prostřeno!
Připravujeme Prostřeno! z jižní Moravy. Čím soutěžící obloží dánský smørrebrød?

Připravujeme Prostřeno! z jižní Moravy. Čím soutěžící obloží dánský smørrebrød?

Maso
Vepřové plátky ve worcesterské omáčce s rýží – poctivý oběd pro celou rodinu

Vepřové plátky ve worcesterské omáčce s rýží – poctivý oběd pro celou rodinu

Prostřeno!
Prostřeno: Hummus a zeleninové tyčinky podle Mirky Pikolové

Prostřeno: Hummus a zeleninové tyčinky podle Mirky Pikolové

Prostřeno!
Prostřeno: Veganská pěna s banány a avokádem Mirky Pikolové

Prostřeno: Veganská pěna s banány a avokádem Mirky Pikolové

Prostřeno!
Prostřeno: Batáty s karbanátky ze zelené čočky, červené řepy a salátkem

Prostřeno: Batáty s karbanátky ze zelené čočky, červené řepy a salátkem

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra Těstoviny

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte Maso

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Sladké
Přemkova pečeť aneb domácí verze oblíbené čokolády v bílém provedení se sušeným ovocem a oříšky podle Přemka Forejta

Přemkova pečeť aneb domácí verze oblíbené čokolády v bílém provedení se sušeným ovocem a oříšky podle Přemka Forejta

Tradiční české sádlovky – známé sádlové koláčky zdobené džemem nebo oříškovým krémem Sladké

Tradiční české sádlovky – známé sádlové koláčky zdobené džemem nebo oříškovým krémem

Polomáčené kaki – zdravější sladkost do mikulášské nadílky nejen pro děti Sladké

Polomáčené kaki – zdravější sladkost do mikulášské nadílky nejen pro děti

Maso
Vepřové plátky ve worcesterské omáčce s rýží – poctivý oběd pro celou rodinu

Vepřové plátky ve worcesterské omáčce s rýží – poctivý oběd pro celou rodinu

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem Maso

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera Polévky

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera

Zelenina
Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Nápoje
Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia Nápoje

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia

Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce Nápoje

Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl Polévky

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí Polévky

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Předkrmy a chuťovky
Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky Předkrmy a chuťovky

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek Předkrmy a chuťovky

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Vegetariánské
Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu Vegetariánské

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Maso
Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod Sladké

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem Sladké

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem

Saláty
Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Přílohy
Rychlé špaldové halušky podle Huga Hromase – ideální jako příloha nebo základ oblíbených jídel

Rychlé špaldové halušky podle Huga Hromase – ideální jako příloha nebo základ oblíbených jídel

Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha Přílohy

Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha

Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase Přílohy

Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Česky mluvím měsíc. Zlepším se, slíbil ministerský kandidát SPD po jednání s Pavlem Razie na Chomutovsku: Policie našla zbraně a munici. V akci je pyrotechnik, okolí je uzavřeno Osmdesát milionů u Svobody doma? Většina je za zlato, které děda ukryl před nacisty, hájí se

prima-zeny

Vítězka Zrádců Mia: U policie jsem byla shořelá jako svíčka. Poznám, když mi partner lže Jsem ráda, že vyšla naše strategie, oslavuje triumf Mii Daniela. Role věrné jí seděla víc Vítězka Zrádců Mia prozradila původ své přezdívky. Jméno jí bezděčně vybrala maminka

prima-zoom

Napoleonova nejslavnější bitva pod lupou Kočky jsme domestikovali překvapivě pozdě, předchozí odhady byly zcela mimo Metoda Mia: Vítězná zrádkyně popsala, jak v boji o výhru využila zkušenosti z policejní práce

prima-fresh

Přemkova pečeť aneb domácí verze oblíbené čokolády v bílém provedení se sušeným ovocem a oříšky podle Přemka Forejta 2 tipy na home-made jedlé dárky, se kterými nešlápnete vedle a zvládnete je raz dva! Vepřové plátky ve worcesterské omáčce s rýží – poctivý oběd pro celou rodinu

prima-cool

Novým Bondem má být hvězda Pottera Zrádkyně Mia prozradila, na co půjde výhra, i jak dostala věrnou soupeřku Kateřinu Samurajský seriálový hit vyráží v novém videu dech. Vše bylo reálné, bez CGI

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Tajemství svátku sv. Barbory: Řezání barborek a chození Barborek Adventní a vánoční pranostiky: Tipnete si, jaká zima nás čeká? Význam svíček na adventním věnci: Proč má být jedna růžová?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.