Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pečený losos s bylinkovou krustou

2 porce
do 1 hodiny
Pečený losos s bylinkovou krustou
Pečený losos s bylinkovou krustou Autor: Janina Černá / Cukrfree
Hodil by se vám další recept na chutného lososa? Tentokrát pro vás máme toho divokého! Doplněn je o bylinkovou krustu se sýrem feta a hromadu růžičkové kapusty. Vypadá fantasticky! :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 195 °C. Rybu omyjte, osušte papírovou utěrkou a vložte do nádoby na pečení.
  2. Pažitku nasekejte, česnek nastrouhejte, fetu nakrájejte na menší kostičky. Potom vše položte společně na prkénko, osolte, přidejte citronovou kůru a společně nožem nasekejte tak, aby se všechny ingredience smíchaly.
  3. Filet poté pokapejte olivovým olejem a citronem a osolte. Hotovou směs z bylinek a sýra rovnoměrně rozprostřete po povrchu filetu a vložte do trouby.
  4. Pečte 20–25 minut. Mezitím si připravte kapustičky. Ty nejdříve očistěte od košťálů a horních lístků a opláchněte.
  5. Cibuli nasekejte najemno, poté na pánvi s rozehřátým ghí na středním plameni orestujte.
  6. Přidejte kapustičky, sůl a pár kapek citronové šťávy a restujte, dokud nezměknou. Hotovou rybu vyndejte z trouby a podávejte společně s restovanými kapustičkami.
Reklama
Pečený losos s bylinkovou krustou
Pečený losos s bylinkovou krustou
Janina Černá / Cukrfree
Pečený losos s bylinkovou krustou
Pečený losos s bylinkovou krustou
Janina Černá / Cukrfree

Cukrfree
Janina Černá

Janina Černá, známá foodblogerka a autorka dvou výtečných kuchařek, neměla cestu, jejímž cílem je zdravé stravování, způsob života a udržení si správné váhy a hezké postavy, lehkou.

Ta její vedla přes pubertální přesvědčení o vlastní nadváze až k poruše příjmu potravy, s níž bojovala několik let stejně jako s nejrůznějšími „zaručenými“ dietami, až k poznání, že pro ni je tím pravým směrem zbavení se závislosti na cukru.

Její vlastní blog CukrFree.cz, v jehož názvu se uchýlila k prvotnímu nápadu, vznikl jako vyjádření potřeby předat nabyté informace a zkušenosti i ostatním (a pozor, najdete tu opravdu dostatečné množství sladkostí, jako jsou brownies, cheesecake nebo různé dorty včetně obměn bez mléčných výrobků či v raw verzích). O tom, že s elánem a přesvědčením tvořený web zaplnil díru na trhu bezezbytku, svědčí nejen obrovské množství fanoušků ale i to, že kuchařky z něj vyšlé jsou velmi úspěšné.

Související témata: ryba , recept , losos , Hlavní jídla
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama