Suroviny
- filet z divokého lososa (případně candát nebo halibut) 500 g
- nasekaná pažitka 1/2 hrnku
- česnek 4 stroužky
- sýr feta 50 g
- strouhaná kůra z bio citronu 1/2 lžičky
- nerafinovaná mořská sůl
- růžičková kapusta 500 g
- šťáva z citronu
- cibule 1 menší ks
- ghí
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 195 °C. Rybu omyjte, osušte papírovou utěrkou a vložte do nádoby na pečení.
- Pažitku nasekejte, česnek nastrouhejte, fetu nakrájejte na menší kostičky. Potom vše položte společně na prkénko, osolte, přidejte citronovou kůru a společně nožem nasekejte tak, aby se všechny ingredience smíchaly.
- Filet poté pokapejte olivovým olejem a citronem a osolte. Hotovou směs z bylinek a sýra rovnoměrně rozprostřete po povrchu filetu a vložte do trouby.
- Pečte 20–25 minut. Mezitím si připravte kapustičky. Ty nejdříve očistěte od košťálů a horních lístků a opláchněte.
- Cibuli nasekejte najemno, poté na pánvi s rozehřátým ghí na středním plameni orestujte.
- Přidejte kapustičky, sůl a pár kapek citronové šťávy a restujte, dokud nezměknou. Hotovou rybu vyndejte z trouby a podávejte společně s restovanými kapustičkami.
Pečený losos s bylinkovou krustou 2 Zdroj: Janina Černá / Cukrfree
Pečený losos s bylinkovou krustou 3 Zdroj: Janina Černá / Cukrfree