Pečený losos s bylinkovou krustou
Zdroj: Janina Černá / Cukrfree
Pečený losos s bylinkovou krustou
Zdroj:
Janina Černá / Cukrfree
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 195 °C. Rybu omyjte, osušte papírovou utěrkou a vložte do nádoby na pečení.
-
Pažitku nasekejte, česnek nastrouhejte, fetu nakrájejte na menší kostičky. Potom vše položte společně na prkénko, osolte, přidejte citronovou kůru a společně nožem nasekejte tak, aby se všechny ingredience smíchaly.
-
Filet poté pokapejte olivovým olejem a citronem a osolte. Hotovou směs z bylinek a sýra rovnoměrně rozprostřete po povrchu filetu a vložte do trouby.
-
Pečte 20–25 minut. Mezitím si připravte kapustičky. Ty nejdříve očistěte od košťálů a horních lístků a opláchněte.
-
Cibuli nasekejte najemno, poté na pánvi s rozehřátým ghí na středním plameni orestujte.
-
Přidejte kapustičky, sůl a pár kapek citronové šťávy a restujte, dokud nezměknou. Hotovou rybu vyndejte z trouby a podávejte společně s restovanými kapustičkami.
Pečený losos s bylinkovou krustou 2
Zdroj: Janina Černá / Cukrfree
Pečený losos s bylinkovou krustou 2
Zdroj:
Janina Černá / Cukrfree
Pečený losos s bylinkovou krustou 3
Zdroj: Janina Černá / Cukrfree
Pečený losos s bylinkovou krustou 3
Zdroj:
Janina Černá / Cukrfree