Těsto
- hladká mouka 250 g
- máslo 80 g
- mléko 100 ml
- droždí 1/2 kostky (21 g)
- sůl špetka
- cukr krystal 50 g
- vejce 1 ks
- citronová kůra 1/3
Náplň
- vanilkový pudink 1 balení (50 g)
- polotučný tvaroh 1vanička
- cukr 80 g
- mléko 25 ml
- vejce (na potření těsta) 1 ks
Drobenka
- cukr krystal 50 g
- hrubá mouka 50 g
- máslo 40 g
- mletá skořice 1/3 lžičky
Novou kulinární show sledujte každou neděli v 16.10 na Primě! Všechny recepty a bonusové materiály z pořadu Pečeme podle hvězd najdete ve speciálu:
Odkaz
Pečeme podle hvězd
V nové kulinární show si kuchař Martin Kincl týden co týden zve do své televizní kuchyně dvojice známých osobností, které mu prozradí své rodinné recepty na slané i sladké...
Postup přípravy
- V teplém mléce rozmíchejte droždí a připravte kvásek. Mezitím smíchejte mouku, máslo, špetku soli, vejce, cukr, citronovou kůru a přidejte vzešlý kvásek. V míse nebo robotu hněťte minimálně 5 minut. Poté z pružného těsta připavte kuličky o váze 25–30 g, které položte na plech s pečicím papírem a nechte přikryté utěrkou asi 20 minut kynout.
- V kastrůlku smíchejte studené mléko s pudinkovým práškem, přidejte citronovou kůru, pár kapek citronu, cukr a vařte, dokud pudink hodně nezhoustne. Poté odstavte, nechte vychladnout a následně smíchejte s tvarohem.
- Do vykynutých kuliček udělejte do středu důlek o průměru asi 5 cm (např. dnem skleničky). Všechny koláčky potřete rozšlehaným vajíčkem, aby měly koláče po upečení zlatavou barvu. Směs tvarohu a pudinku dejte do stříkacího sáčku a koláčky naplňte.
- Poté připravte drobenku – smíchejte cukr, mouku, máslo a špetku skořice a směsí posypte koláčky.
- Pečte v předehřáté troubě na 160 stupňů 15–18 minut.