Suroviny
- slepice 1
- cibule 2
- smetana 250 g
- hladká mouka 3 PL
- toustový chléb 10 plátků
- sladká paprika 3 PL
- citron 1
- máslo 100 g
- žloutek 1
- sádlo
- bobkový list
- sůl
Postup přípravy
- Rozčtvrcenou slepici, osolte, potřete citronovou šťávou a dejte do lednice minimálně na 12 hodin. Mouku smíchejte se solí a pepřem a maso v ní obalte.
- V hrnci na sádle zpěňte cibuli, vložte kousky slepice a osmahněte.
- Přidejte papriku, zpěňte, zalijte vývarem, přidejte koření a duste do měkka.
- Poté slepici vyjměte. Do šťávy vlijte smetanu a toastový chléb a nechte povařit.
- Omáčku rozmixujte, zjemněte kouskem másla a žloutkem.
- Podávejte se špeclemi.