Prostřeno: Slepice na paprice

Překvapivé návraty

Moje hodnocení
111x

Slípka na paprice je klasický recept, jaký by měl umět každý, kdo má doma plotnu a kastrol. Naučte se tuhle klasiku přímo od Mikea.

1 porce
60 minut

Postup přípravy

  1. Rozčtvrcenou slepici, osolte, potřete citronovou šťávou a dejte do lednice minimálně na 12 hodin. Mouku smíchejte se solí a pepřem a maso v ní obalte.
  2. V hrnci na sádle zpěňte cibuli, vložte kousky slepice a osmahněte.
  3. Přidejte papriku, zpěňte, zalijte vývarem, přidejte koření a duste do měkka.
  4. Poté slepici vyjměte. Do šťávy vlijte smetanu a toastový chléb a nechte povařit.
  5. Omáčku rozmixujte, zjemněte kouskem másla a žloutkem.
  6. Podávejte se špeclemi.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty