Prostřeno: Slepice na paprice
Slípka na paprice je klasický recept, jaký by měl umět každý, kdo má doma plotnu a kastrol. Naučte se tuhle klasiku přímo od Mikea.
Postup přípravy
-
Rozčtvrcenou slepici, osolte, potřete citronovou šťávou a dejte do lednice minimálně na 12 hodin. Mouku smíchejte se solí a pepřem a maso v ní obalte.
-
V hrnci na sádle zpěňte cibuli, vložte kousky slepice a osmahněte.
-
Přidejte papriku, zpěňte, zalijte vývarem, přidejte koření a duste do měkka.
-
Poté slepici vyjměte. Do šťávy vlijte smetanu a toastový chléb a nechte povařit.
-
Omáčku rozmixujte, zjemněte kouskem másla a žloutkem.
-
Podávejte se špeclemi.
Zdroj receptu
Prostřeno, soutěžící