Na marinádu
Na ricottu
- ricotta
- hladkolistá petržel
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Na salát
- červená rajčata
- šalotka
- hladkolistá petržel
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Nejdříve si připravte suchou marinádu: všechny bylinky spolu smíchejte v hmoždíři a přidejte sůl.
- Kuře vložíme do pekáče, vmasírujte do něj suchou marinádu a nechte asi hodinu odležet, aby do sebe maso natáhlo všechny chutě.
- Pak si připravte speciální nádobu na pečení celé drůbeže - na nástavec nasaďte marinované kuře a dolů vložte celé brambory, které jste promíchali s olejem a zbytkem marinády.
- Celou nádobu vložte do grilu a nechte péct.
- Ke kuřeti budete podávat ještě rajčatový salát, na ten potřebujete: nakrájená rajčata a šalotku, petrželku a pepř. Všechno promíchejte.
- Upečené kuře nechte na vypnutém grilu ještě 5 minut odležet a mezitím si vyndejte hotové brambory. Každý brambor nakrojte do kříže a po krajích zmáčkněte. Navrch vyplňte směsí z ricotty, petrželky, soli a pepře.
- Teď vyndejte i kuře, naporcujte ho a polijte vypečenou šťávou, kterou jste na grilu chvíli povařili s trochou vody. Kuře podávejte s pečenými bramborami a rajčatovým salátem.