Suroviny
- kuře
- brambory
- Olej
Na marinádu
- Šalvěj
- Petržel
- Rozmarýn
- Tymián
- Sůl
Na ricottu
- ricotta
- petrželka
- Sůl
- Pepř
Na salát
- rajčata
- Šalotka 2 ks
- petrželka
- Pepř
V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:
Odkaz
Rozpal to, šéfe!
V nové kulinární show vaří Zdeněk Pohlreich každou neděli v 18:00 v domácím prostředí venkovského statku. Recepty, videa a bonusové materiály najdete v novém speciálu.
Postup přípravy
- Nejdříve si připravte suchou marinádu: všechny bylinky spolu smíchejte v hmoždíři a přidejte sůl.
- Kuře vložíme do pekáče, vmasírujte do něj suchou marinádu a nechte asi hodinu odležet, aby do sebe maso natáhlo všechny chutě.
- Pak si připravte speciální nádobu na pečení celé drůbeže - na nástavec nasaďte marinované kuře a dolů vložte celé brambory, které jste promíchali s olejem a zbytkem marinády.
- Celou nádobu vložte do grilu a nechte péct.
- Ke kuřeti budete podávat ještě rajčatový salát, na ten potřebujete: nakrájená rajčata a šalotku, petrželku a pepř. Všechno promíchejte.
- Upečené kuře nechte na vypnutém grilu ještě 5 minut odležet a mezitím si vyndejte hotové brambory. Každý brambor nakrojte do kříže a po krajích zmáčkněte. Navrch vyplňte směsí z ricotty, petrželky, soli a pepře.
- Teď vyndejte i kuře, naporcujte ho a polijte vypečenou šťávou, kterou jste na grilu chvíli povařili s trochou vody. Kuře podávejte s pečenými bramborami a rajčatovým salátem.