Postup přípravy
- cibule
- kuřecí stehno
- sůl
- kmín
- cukr
- staročeské koření
- červené zelí
- brambory 1 kg
- mouka 0.5 kg
- vejce 2
- hřiby
Postup přípravy
Kuře okořeníme a cibuli nahrubo nakrájíme. Do pekáče dáme trochu sádla, poklademe je nasekanou cibulí a poté položíme stehýnka. Posypeme je houbami, přilijeme vodu a přikryté pekáčem pečeme v troubě asi hodinu.
Zelí pokrájíme, osolíme, ocukrujeme, okmínujeme, zalijeme trochou vody a dusíme doměkka.
Nastrouháme brambory a přidáme tři vařené pro zjemnění. Poté podle potřeby přidáme vejce, sůl a mouku, abychom dosáhli požadované hustoty. Těsto tvarujeme lžící do kuliček, které ve vroucí vodě povaříme asi 10 až 15 minut.
Hlavní chod
Kuře po staročesku, chlupaté knedlíky a červené zelí
Ingredience:
- 4–6 cibulí
- 4–6 kuřecích stehýnek
- sůl
- kmín
- cukr
- staročeské koření
- červené zelí
- 1 kg brambor
- ½ kg mouky
- 2 vejce
- hrstka hub