Suroviny
- kuřecí maso (stehýnka a prsíčka s kůží) 6–8 ks
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- olej (na smažení)
Na omáčku
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 160 °C. Solí a pepřem ochuťte kuřecí kousky. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm kuřecí maso ze všech stran, až bude zlatohnědé a měkké. Maso přendejte do zapékací mísy a dejte stranou.
- Ve stejné pánvi, kde jste opékali kuře, opečte nakrájenou cibuli a česnek doměkka. Přidejte houby a opékejte je 1–2 minuty. Přidejte víno, rajčata, tymián, ochuťte a přiveďte do varu. Snižte teplotu a nechte pár minut pobublávat, potom přelijte omáčku přes kuře.
- Pečte 45 minut. Přelijte kuře citronovou šťávou a podávejte s rýží.