reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Kuře na medu a hořčici
Autor: Johana Pošová Kuře na medu a hořčici

Kuře na medu a hořčici

Hodnoceno: 52x
Kombinace výrazné hořčice a sladkého medu je zkrátka dokonalá. Pokud seženete, můžete použít už hotovou medovou hořčici.
do 1 hodiny
4–6 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 170 °C. V misce promíchejte hořčici s medem a olivovým olejem. Směs lehce a podle chuti osolte a opepřete.
  2. Kousky masa také lehce osolte a rozložte je do zapékací formy. Přelijte je hořčicovo-medovou směsí a do mezer mezi nimi vsuňte snítky rozmarýnu.
  3. Pečte asi 45 minut, dokud nebude kuře propečené. V případě potřeby můžete maso lehce podlít trochou vody. Před podáváním poprašte kousky masa čerstvě namletým černým pepřem.

Prima tip: Tuto marinádu můžete použít i na celé kuře nebo stehna s kůží, zkaramelizovaný med na ní vytvoří výbornou kůrčičku. Společně s masem můžete také péct zeleninu, idální je kořenová – mrkev, celer, pastinák, ale také bulvový fenykl nebo puky čekanky nakrájené na čtvrtky. V tom případě do pekáčku nalejte  trochu vody nebo bílého vína hned na začátku pečení.

Kuře na medu a hořčici  Foto:

Kuře na medu a hořčici, foto Johana Pošová

reklama

Související témata: kuře , kuře na medu , med , hořčice , Hlavní jídla