Suroviny
- dijonská hořčice 3 lžíce
- med 3 lžíce
- olivový olej 1 lžíce
- celé kuře (nebo kuřecí stehnní řízky bez kůže a kostí) 1–1,5 kg
- rozmarýn (čerstvý)
- sůl (Sůl)
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 170 °C. V misce promíchejte hořčici s medem a olivovým olejem. Směs lehce a podle chuti osolte a opepřete.
- Kousky masa také lehce osolte a rozložte je do zapékací formy. Přelijte je hořčicovo-medovou směsí a do mezer mezi nimi vsuňte snítky rozmarýnu.
- Pečte asi 45 minut, dokud nebude kuře propečené. V případě potřeby můžete maso lehce podlít trochou vody. Před podáváním poprašte kousky masa čerstvě namletým černým pepřem.
Vyzkoušejte také pečenou vepřovou krkovici na medu a hořčici podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE