Suroviny
- dijonská hořčice (dijónská hořčice) 3 lžíce
- med 3 lžíce
- Olivový olej 1 lžíce
- celé kuře (kuřecí stehnní řízky (bez kůže a kostí)) 1–1,5 kg
- rozmarýn (čerstvý rozmarýn)
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 170 °C. V misce promíchejte hořčici s medem a olivovým olejem. Směs lehce a podle chuti osolte a opepřete.
- Kousky masa také lehce osolte a rozložte je do zapékací formy. Přelijte je hořčicovo-medovou směsí a do mezer mezi nimi vsuňte snítky rozmarýnu.
- Pečte asi 45 minut, dokud nebude kuře propečené. V případě potřeby můžete maso lehce podlít trochou vody. Před podáváním poprašte kousky masa čerstvě namletým černým pepřem.