Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Krůtí špízy a grilovaný ananas

2 porce
do 1 hodiny
Krůtí špízy a grilovaný ananas
Krůtí špízy a grilovaný ananas Autor: Gurmet
Tentokrát pro vás máme recept, který je tak jednoduchý, že ho s trochou pomoci zvládnou i vaše děti. A nejlepší na něm je, že ho zvládnete na grilu u vás na zahradě.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Grilovací dřívka namočte aspoň 2 hodiny před grilováním do vody. Krásně ji nasáknou, a když pak špízy položíte na rozehřátý gril, oheň vlhkému dřevu neublíží. Maso nakrájejte na kostičky o velikosti asi 4 x 4 cm, očištěnou kapii a slaninu také. Oloupané špekáčky pokrájejte na kolečka. Do misky nalejte olej a přidejte natrhané lítky tymiánu a mořskou sůl.
  2. Na špejle pak střídavě napichujte maso, kolečka špekáčků, slaninu a kapii. Konce špízů nechte volné, aby šly při grilování dobře otáčet a abyste si nespálili prsty. Špízy nakonec potřete pomocí štětce bylinkovým olejem se solí a grilujte je ze všech stran, až jsou pěkně opečené (trvá to asi 7 až 8 minut).
  3. A teď přichází na řadu opečený ananas. Je stejně báječný jako snadný, takže si ho určitě zamilujete stejně jako my. Ananas nakrájejte na 6 dílů, vykrojte z něj tuhý střed a odstraňte slupku.
  4. Očištěný ananas po délce napíchněte na dřívko a pak každý kousek potřete sladkou glazurou z medu trochy oleje a ze skořice a grilujte asi 7 minut.
Reklama

Gurmet - červenec, srpen 2014Gurmet – Vaše škola vaření

Letní dvojčíslo Gurmetu plně odráží léto a prázdniny, které jsou časem dovolených. Za dobrým jídlem jsme se rozhodli vyrazit do Středomoří a na Balkán, takže jsme pro vás připravili nejen nedělní oběd ve španělském duchu, ale taky domácké menu jako vystřižené z dovolené v Bulharsku. Středomořské téma se objeví i v rubrice zdraví, kde najdete šestici receptů, ve kterých hraje klíčovou roli olivový olej.

Naučíme vás také, jak si připravit čerstvé domácí těstoviny, vařit (i grilovat) venku dobroty, které vymyslel a uvařil Zdeněk Pohlreich. Jak uvařit opravdu bleskurychle, vám poradí Jamie Oliver, a o recept na skvělou barbecue omáčku se s vámi podělí Michal Nikodem. Také tentokrát vám nabídneme spoustu sladkostí – od koláčů přes dorty až po domácí zmrzlinu. Léto budiž pochváleno!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama