Suroviny
- krůtí prsa 900 g
- kardamom (mletý) špetka
- mletá skořice špetka
- citron
- hladkolistá petržel 1 velký svazek
- rajčata 2 ks
- červená cibule 1 ks
- bílý vinný ocet
- olivový olej
- máslo
- sůl
- pepř (čerstvě mletý)
Odkaz
Rozpal to, šéfe!
V nové kulinární show vaří Zdeněk Pohlreich každou neděli v 18:00 v domácím prostředí venkovského statku. Recepty, videa a bonusové materiály najdete v novém speciálu.
Při přípravě kebabu a salsy postupujte podle video receptu:
window.primavideos['player34d65ed21f561339f663c31f40af1000'] = {"nid":625695,"tid":42690,"name":"Rozpal to, \u0161\u00e9fe!","crop":"sites\/default\/files\/image_crops\/image_620x349\/a\/624900_rozpal-to-sefe-4-obrazek-5_image_620x349.JPG","tarif":-1,"more_url":"","more_img":"","adult":false}; if (window.width == undefined) window.width = '600'; if (window.height == undefined) window.height = '337'; if (window.channel == undefined) window.channel = 'all'; if (window.embed == undefined) window.embed = '34d65ed21f561339f663c31f40af1000'; if (window.topcat == undefined) window.topcat = {}; var embed_here34d65ed21f561339f663c31f40af1000 = {"dom_id":"embed_here34d65ed21f561339f663c31f40af1000","width":600,"height":337,"hd_id":"Prima-1406041445-47468_1500.mp4","hq_id":"Prima-1406041445-47468_1000.mp4","lq_id":"Prima-1406041445-47468_500.mp4","iph_id":"Prima-1406041445-47468.smil","thumbnail":"http:\/\/fresh.iprima.cz\/sites\/default\/files\/image_crops\/image_620x349\/a\/624900_rozpal-to-sefe-4-obrazek-5_image_620x349.JPG","toolTipUrl":"http:\/\/fresh.iprima.cz\/sites\/default\/files\/video_thumbnails\/","player":"player34d65ed21f561339f663c31f40af1000","relevant":"basic34d65ed21f561339f663c31f40af1000","new":"news","top":"top","autoplay":false,"channel":0,"typeStream":"vod","nid":625695,"name":"Rozpal to, \u0161\u00e9fe! (4) \u2013 kr\u016ft\u00ed \u0161p\u00edzy s petr\u017eelovou salsou","zoneGEO":0,"embed":"Prima-1406041445-47468\/0","st_date":"2014-06-04T14:39:00","series":"Rozpal to, \u0161\u00e9fe!","seriesId":"42690","videoType":"Vyst\u0159i\u017een\u00e9 z\u00e1b\u011bry","videoTypeId":"33870","chapters":[{"time":0,"title":""}],"hideResizeButtons":"true","section":"tv-prima","midCuePoints":"600,1200,1800,2400,3000,3600,4200,4800,5400,6000,6600,7200","advertisingPreCount":2,"advertisingMidCount":0,"advertisingPostCount":3,"advertisingFullscreen":true,"advertisingVideobanner":true,"advertisingKeywords":"prima;play;Rozpal to, \u0161\u00e9fe!;family;","adult":false}; if(window.volume != undefined) embed_here34d65ed21f561339f663c31f40af1000.volume = window.volume; if(window.section != undefined) embed_here34d65ed21f561339f663c31f40af1000.section = window.section; if(window.wmode != undefined) embed_here34d65ed21f561339f663c31f40af1000.wmode = window.wmode;
Pro přehrání videa je potřeba povolit javascript ve Vašem prohlížeči.
Postup přípravy
- Krůtí maso nakrájíme na menší kousky a naložíme ho do marinády z kardamonu, skořice, kapky vinného octa a olivového oleje. Necháme asi hodinku marinovat.
- Kousky masa napícháme na jehly a dáme grilovat na cca 15 minut.
- Mezitím připravíme petrželovou salsu – v míse smícháme nasekanou petrželku, na kostičky nakrájená rajčata (bez dužiny), na plátky nakrájenou cibuli, zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou, promícháme.
- Upečené maso stáhneme z jehel, dochutíme kouskem másla a solí a přelijeme salsou.