Suroviny
- máslo 1 lžíce
- olivový olej 1 lžíce
- česnek 1 stroužek
- cibule (malá) 1 ks
- paprička jalapeňo 1 ks
- oregano (sušené) 1/4 lžičky
- limetková kůra (z jedné limetky)
- limetková šťáva (z půlky limetky)
- rajčata (malá) 6 ks
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- hladkolistá petržel 1 hrst
- krevety (mražené, vyloupané) pytlík
Jinak musím rozhodně zmínit moji novou úžasnou pánev GreenPan, na které se vaří jedna radost. U nás v rodině jede na plný obrátky. Taky je fajn, že se může dát do trouby i s poklicí. Tak se těšte na další recepty z pánve! :-)
Postup přípravy
- Na pánvi rzehřejte máslo a olivový olej, přidejte nasekanou cibulku, česnek a zelenou papričku. Vše společně chvíli restujte. Mezitím si spařte vařící vodou rajčata, oloupejte je a nakrájejte na kostičky. Vhoďte je na pánev k orestované cibuli a nechte společně dusit pod pokličkou asi 5 minut.
- Jakmile rajčata hezky změknou, přidejte nastrouhanou limetovou kůru, oregano a vše zakápněte limetkovou šťávou.
- Do pánve vsypte krevety a nechte je pár minut provařit v omáčce. Na závěr dochuťte solí a pepřem a zasypte nasekanou petrželí. Podávejte s čerstvým pečivem.