Na holandskou omáčku
- slané máslo 6 lžic
Head
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1
Z listového těsta vykrajujeme asi deseticentimetrové kostky, které naplníme uzeným lososem nebo gorgonzolou a zabalíme do rohlíčků
Potřeme žloutkem a dáme péct do vyhřáté trouby na 220 stupňů na 15-20 min
2
Dále si připravíme holandskou omáčku (je hotová poměrně rychle, proto ji začneme připravovat těsně před dopečením rohlíků)
Ve vodní lázni ušleháme žloutky s vývarem a citronovou šťávou
Až začnou houstnout, nádobu vyjmeme a po kouscích přidáváme máslo
Metličkou je opatrně zašleháme do omáčky, vrátíme do vodní lázně, kde opět zahřejeme
Poté vyndáme a zašleháme zbytek másla
Pokud jsme požili normální máslo, tak omáčku osolíme
3
Na talíři zdobíme citronem, koprem, popřípadě lžičkou kaviáru