Suroviny
- olivový olej 3 lžíce
- šalotka 4 ks
- česnek 4 stroužky
- králičí maso 400 g
- sůl
- pepř
- francouzská hořčice 2 lžíce
- bílé víno 200 ml
- tymián
- černé olivy 20 ks
- sušená rajčata 5 ks
- smetana ke šlehání 3–4 lžíce
- hladkolistá petržel
- tagliatelle 4 porce
Tagliatelle
- hrubá mouka 200 g
- hladká mouka 200 g
- vejce 3 ks
- olivový olej 1 lžička
- voda
- máslo 1 lžíce
Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!
Karolína, domácí kuchařka
Každou SOBOTU v 18.10 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...
Postup přípravy
- V hluboké pánvi nebo kastrolu rozpalte olivový olej a na středním ohni na něm osmahněte šalotku a česnek do sklovata. Přidejte maso nakrájené na nudličky a opékejte a míchejte, aby se opeklo pěkně ze všech stran. Osolte, opepřete, vmíchete hořčici a ještě chvíli opékejte a míchejte. Zalijte vínem, odmíchejte ode dna všechny přípečky, přidejte tymián a přiveďte k varu. Ztlumte plamen a nechte 10 minut probublávat. Přidejte olivy, okapaná a nakrájená rajčata a duste dalších 10 minut, ke konci vmíchejte i smetanu. Mezitím si uvařte těstoviny podle návodu na obalu nebo je připravte podle následujícího receptu na domácí těstoviny. Uvařené tagliatelle rozdělte na talíře a podávejte s králičím soté a posypte lehce petrželkou.
- Tagliatelle: obě mouky smíchejte a utvořte v mouce důlek. Do důlku vyklepněte vejce, přidejte lžičku oleje vidličkou promíchejte vejce s moukou. Potom pokračujte rukama, je-li třeba, přidejte postupně trošku vody a vypracujte hladké pružné a pevné těsto. Zabalte ho do fólie nebo přikryjte vlhkou čistou utěrkou a nechte půl hodiny odpočinout. Těsto rozkrájejte na plátky a každý plátek vyválejte na pomoučeném vále na co nejtenčí placku. Poprašte ji moukou, srolujte jako roládu a nakrájejte na plátky široké tak, jak chcete široké nudle, ideálně 0,5–0,7 cm – těstoviny se ještě navaří, maximálně 1 cm. Vzniklé šneky poprašte moukou, aby se nelepily, načechrejte do hnízd a vložte je do vroucí osolené vody a jakmile začne voda vařit, opatrně zamíchejte. Vařte 3–4 minuty, sceďte, promíchejte s máslem nebo olejem a podávejte.