Zdeněk Pohlreich

Kančí ragú s omáčkou z čokolády

Moje hodnocení
0x

Zvěřina si zaslouží pečlivé zacházení. Vyzkoušejte tento netradiční recept z kančího masa s vynikající omáčkou, které geniální chuť dodá hořká čokoláda.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Den předem rozložte maso, celer, mrkev a cibuli do pekáče, přidejte jalovčinky a bobkový list, zakápněte lžící malinového octa a zalijte vínem. Promíchejte, zakryjte potravinářskou fólií a uložte do lednice.
  2. Druhý den směs přeceďte do jiné nádoby. Maso osolte a zprudka opečte na 2 lžících olivového oleje ze všech stran dohněda. Odložte ho stranou a do hrnce vsypte zeleninu, opékejte ji 2 minuty a zalijte scezenou marinádou. Po 2 minutách vraťte do hrnce maso, promíchejte, zakryjte pokličkou, přiveďte k varu, stáhněte na mírný stupeň a nechte zhruba 1–1,5 hodiny dusit doměkka.
  3. V pánvi zahřejte zbylý malinový ocet, přisypte cukr a míchejte, až se rozpustí. Přidejte rozinky a kakaový prášek, promíchejte a vlijte k masu. Přisypte piniové oříšky. Odstavte, do hrnce nalámejte čokoládu, promíchejte a nechte ji rozpustit.
  4. Chléb pokapejte zbylým olivovým olejem a opečte krátce na pánvi dozlatova. Kančí ragú rozdělte na talíře a podávejte s křupavým chlebem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty