Postup
Postup přípravy
Na másle či oleji zpěníme cibulku a přidáme cuketu nakrájenou na malé kousky (i se slupkou)
Přisypeme bazalku, oregano a zalijeme trochou vody
Podusíme a podlijeme vývarem
Nebo můžeme přidat bujon
Po změknutí zeleninu rozmixujeme na kaši, přidáme majoránku, asi 30 g nivy a ještě povaříme
Zjemníme smetanou, případně dosolíme, opepříme či zředíme dle potřeby
Můžeme podávat s osmaženými krutony
Teplota: 160 a 100 °CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5 Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: do 30 minut Čas vaření: 30 minutRecipe category: polévka / vaření / dušení / restováníPolévkaKaldounová polévka s játrovými knedlíčky a domácími nudlemipostup:Stehna uvaříme doměkka i s mrkví, maso obereme do polévky a mrkev nakrájíme a vrátíme do polévky
Z pomletých jater, vajec, mouky a koření si umícháme a vytvarujeme játrové knedlíčky, které zavaříme do polévky
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou polévku lehce zahustíme
Podáváme ji s domácími nudlemi