Pěkně silný vaječný koňak skoro bez práce

Moje hodnocení
20x

Nestíháte nakoupit vánoční dárky? Pak je můžete vyrobit - s tímto receptem na pořádně silný vaječňák z vodky potěšíte i chlapy. K přípravě vám stačí jen mixér a 15 minut času.

1 porce
30 minut
česká

Suroviny

  • žloutky 6 ks
  • třtinový cukr 4 lžíce
  • vanilkový cukr 1 sáček
  • salko (slazené kondenzované mléko) 1 plechovka
  • kvalitní vodka 500 ml
  • převařená voda 100 ml

Postup přípravy

  1. Do mixéru (minimální objem nádoby 1 litr) dejte žloutky, třtinový a vanilkový cukr a mixujte, než se cukr úplně rozpustí. Trvá to i 10 minut, tak dělejte malé přestávky, aby to mixér přežil :)
  2. Poté přilijte plechovku salka a minutu promixujte dohladka.
  3. Přilijte vodku, krátce promixujte a nakonec přidejte převařenou zchladlou vodu, promíchejte a koňak přelijte do dobře vymytých lahví.

PRIMA TIPY:

  • Díky velkému množství alkoholu je tento koňak dobře konzervovaný a vydrží bez problému několik měsíců, ale pro přípravu určitě použijte čerstvá vejce z kvalitního zdroje.
  • Pro přípravu vaječňáku můžete použít i jiný alkohol, někdo ho má raději z voňavějšího tuzemáku, ale dobrý je i bílý rum.
  • Pro změnu můžete použít zkaramelizované salko, které dodá koňaku zase úplně jinou chuť.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty