Suroviny
- jarní cibulka 1 ks / 20 g
- avokádo (zralé, ale pevné ) 1 ks
- ředkvičky 4 ks (50 g)
- řapíkatý celer 1 řapík (30 g)
- máta (lístky ) 1 lžička
- vejce 2 ks
- chléb (celozrnný ) 2 plátky
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Avokádo zbavte slupky a pecky a nakrájejte dužinu na kostičky. Ředkvičky očistěte a nakrájejte na plátky, řapíkatý celer na kostičky. Mátu nasekejte nahrubo a cibulku najemno. Vše promíchejte v misce, osolte a opepřete. Zakryjte a uložte do lednice.
- Rozehřejte nepřilnavou pánev, rozklepněte do ní obě vejce, přiklopte je pokličkou a opékejte na vyšším středním stupni zhruba 5 minut, až bude bílek zcela propečený. Pokud máte rádi tuhý žloutek, pečte vejce ještě 3 minuty.
- Chléb opečte na pánvi nebo v toustovači. Potřete ho avokádovou pomazánkou a položte navrch sázené vejce.
PRIMA TIP: Avokádový toust můžete před servírováním posypat hrstí čerstvé řeřichy nebo jiné oblíbené mikrozeleniny.
Avokádový toust s ředkvičkami 2 Zdroj: Jíme zdravě po celý rok