Avokádový toust s ředkvičkami a vejcem

Moje hodnocení
10x

Avokádo je považováno za superpotravinu, která čistí a vyhlazuje pleť díky vysokému podílu draslíku, hořčíku, vitaminu C a dalších minerálů. Vyznavači zdravého životního stylu a americké herecké hvězdy po avokádu přímo šílí, ale nezapomeňte, že avokádo se pěstuje na plantážích, a aby přežilo cestu do středu Evropy v hezké kondici, dostává po celou dobu chemický koktejl postřiků a hnojiv. Jeho velkoprodukce navíc ničí životní prostředí, způsobuje kácení deštných pralesů a ničivá sucha. Vybírejte si avokáda vypěstovaná v režimu fair trade či bio.

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Avokádo zbavte slupky a pecky a nakrájejte dužinu na kostičky. Ředkvičky očistěte a nakrájejte na plátky, řapíkatý celer na kostičky. Mátu nasekejte nahrubo a cibulku najemno. Vše promíchejte v misce, osolte a opepřete. Zakryjte a uložte do lednice.
  2. Rozehřejte nepřilnavou pánev, rozklepněte do ní obě vejce, přiklopte je pokličkou a opékejte na vyšším středním stupni zhruba 5 minut, až bude bílek zcela propečený. Pokud máte rádi tuhý žloutek, pečte vejce ještě 3 minuty.
  3. Chléb opečte na pánvi nebo v toustovači. Potřete ho avokádovou pomazánkou a položte navrch sázené vejce.

PRIMA TIP: Avokádový toust můžete před servírováním posypat hrstí čerstvé řeřichy nebo jiné oblíbené mikrozeleniny.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty