reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Avokádový toust s ředkvičkami
Autor: Jíme zdravě po celý rok Avokádový toust s ředkvičkami

Avokádový toust s ředkvičkami a vejcem

Hodnoceno: 5x
Avokádo je považováno za superpotravinu, která čistí a vyhlazuje pleť díky vysokému podílu draslíku, hořčíku, vitaminu C a dalších minerálů. Vyznavači zdravého životního stylu a americké herecké hvězdy po avokádu přímo šílí, ale nezapomeňte, že avokádo se pěstuje na plantážích, a aby přežilo cestu do středu Evropy v hezké kondici, dostává po celou dobu chemický koktejl postřiků a hnojiv. Jeho velkoprodukce navíc ničí životní prostředí, způsobuje kácení deštných pralesů a ničivá sucha. Vybírejte si avokáda vypěstovaná v režimu fair trade či bio.
do 30 minut
2 porce

reklama

Suroviny (2 porce)

Postup

  1. Avokádo zbavte slupky a pecky a nakrájejte dužinu na kostičky. Ředkvičky očistěte a nakrájejte na plátky, řapíkatý celer na kostičky. Mátu nasekejte nahrubo a cibulku najemno. Vše promíchejte v misce, osolte a opepřete. Zakryjte a uložte do lednice. 
  2. Rozehřejte nepřilnavou pánev, rozklepněte do ní obě vejce, přiklopte je pokličkou a opékejte na vyšším středním stupni zhruba 5 minut, až bude bílek zcela propečený. Pokud máte rádi tuhý žloutek, pečte vejce ještě 3 minuty. 
  3. Chléb opečte na pánvi nebo v toustovači. Potřete ho avokádovou pomazánkou a položte navrch sázené vejce. 

PRIMA TIP: Avokádový toust můžete před servírováním posypat hrstí čerstvé řeřichy nebo jiné oblíbené mikrozeleniny. 

Avokádový toust s ředkvičkami
Autor: Jíme zdravě po celý rok Avokádový toust s ředkvičkami

reklama

Jíme zdravě po celý rok: Sezónní vaření levně a jednoduše
Petr Novák, Barbora Lundgren a Barbora Hlubučková

Začínali tři, mají za sebou stovky receptů a tři úspěšné kuchařky a teď připravili další. S kuchařkou Jíme zdravě po celý rok se snadno zorientujete, které ovoce a zelenina jsou ideální ke zpracování, obsahuje totiž sezónní kalendář. Jarní recepty pracují například s ředkvičkou, chřestem a špenátem, letní s cuketou, lilkem či drobným ovocem, na podzim na vás čeká nejen dýně, jablka a houby, v zimě zas budete vařit s batáty, kapustou či červenou řepou a podobně. Přes 150 receptů na 400 stranách pořídíte od října v knihkupectvích po celé ČR za 699 Kč nebo na eshopu Jíme zdravě. Zajímavostí je, že kniha je oboustranná, v polovině se bude přetáčet, proto má dvě výrazné obálky – s malinami ze strany přední a s kapustou ze strany zadní.
Související témata: avokádový toust , avokádo , ředkvičky , Malá jídla