S Klárou v kuchyni: Hrášková pomazánka a ředkvičkami a brynzou

Moje hodnocení
8x

Ryze jarní kombinace chutí téhle pomazánce vyloženě sluší. Zatímco hrášek je sladký, ředkvičky jsou mírně štiplavé a výraznou chuť dodá brynza. Ozdobte plátky ředkvičky a můžete přidat i nějaké čerstvé klíčky nebo výhonky, třeba právě hráškové.

4 porce
10 minut

Suroviny

  • mražený hrášek 150 g
  • polotučný tvaroh 1/2 vaničky (125 g)
  • brynza 50 g
  • zakysaná smetana 1 vrchovatá lžíce
  • ředkvičky 6 ks
  • jarní cibulka 2 ks
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • citronová šťáva 1–2 lžíce

Postup přípravy

  1. Mražený hrášek nechte povolit nebo ho v cedníku prolijte horkou a pak hned studenou vodou a nechte okapat. Hrášek dejte do mixéru a rozmixujte nahrubo.
  2. Přendejte ho do misky a přidejte k němu tvaroh, brynzu, zakysanou smetanu, sůl, pepř a citronovou šťávu.
  3. Do misky přimíchejte ředkvičky nastrouhané na jemném struhadle a jarní cibulky nakrájené nadrobno.
  4. Promíchejte a podávejte namazané na dobrém kváskovém chlebu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty