Suroviny
- mražený hrášek 150 g
- polotučný tvaroh 1/2 vaničky (125 g)
- brynza 50 g
- zakysaná smetana 1 vrchovatá lžíce
- ředkvičky 6 ks
- citronová šťáva 1–2 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Mražený hrášek nechte povolit nebo ho v cedníku prolijte horkou a pak hned studenou vodou a nechte okapat. Hrášek dejte do mixéru a rozmixujte nahrubo.
- Přendejte ho do misky a přidejte k němu tvaroh, brynzu, zakysanou smetanu, sůl, pepř a citronovou šťávu.
- Do misky přimíchejte ředkvičky nastrouhané na jemném struhadle a jarní cibulky nakrájené nadrobno.
- Promíchejte a podávejte namazané na dobrém kváskovém chlebu.
S Klárou v kuchyni: Hrášková pomazánka a ředkvičkami a brynzou 2 Zdroj: Klára Michalová