S Klárou v kuchyni: Hrášková pomazánka a ředkvičkami a brynzou
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Hrášková pomazánka a ředkvičkami a brynzou
Zdroj:
Klára Michalová
Ryze jarní kombinace chutí téhle pomazánce vyloženě sluší. Zatímco hrášek je sladký, ředkvičky jsou mírně štiplavé a výraznou chuť dodá brynza. Ozdobte plátky ředkvičky a můžete přidat i nějaké čerstvé klíčky nebo výhonky, třeba právě hráškové.
Postup přípravy
-
Mražený hrášek nechte povolit nebo ho v cedníku prolijte horkou a pak hned studenou vodou a nechte okapat. Hrášek dejte do mixéru a rozmixujte nahrubo.
-
Přendejte ho do misky a přidejte k němu tvaroh, brynzu, zakysanou smetanu, sůl, pepř a citronovou šťávu.
-
Do misky přimíchejte ředkvičky nastrouhané na jemném struhadle a jarní cibulky nakrájené nadrobno.
-
Promíchejte a podávejte namazané na dobrém kváskovém chlebu.
S Klárou v kuchyni: Hrášková pomazánka a ředkvičkami a brynzou 2
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Hrášková pomazánka a ředkvičkami a brynzou 2
Zdroj:
Klára Michalová