návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Naučte se geniální rajčatovou omáčku podle Marcelly Hazan

Rajčatová omáčka podle Marcelly Hazan
Autor: Thinkstock Rajčatová omáčka podle Marcelly Hazan
Jde patrně o nejslavnější a zároveň nejjednodušší recept Marcelly Hazan. Použijte plechovku kvalitních rajčat a nebojte se másla – omáčce dodá nevýslovnou sametovost a bohatost.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Marcella Hazan – žena, která naučila svět vařit italskou kuchyni 

Legedární autorka Marcella Hazan (1924–2013) dala světu víc než jen skvělé recepty. Její knihy jsou považovány za bibli italské kuchyně. Narodila se v Itálii, kde také vystudovala přírodní vědy a biologiii. Po svatbě se roku 1955 přestěhovala do New Yorku a začala vařit. Nejprve podle kuchařských knih, postupně se však snažila dosáhnout chutí, které si pamatovala z dětství, vlastní cestou. Za nejdůležitější považovala poctivý přístup k vaření bez zbytečně složitých postupů. Zrodily se nápady a triky, které ovlivnily celé generace kuchařů a navždy změnily jejich přístup k vaření.

Domácí kuchyně je nejlepší. A nejlepší domácí kuchyně je jednoduchá.

Rajčatová omáčka podle Marcelly Hazan 3 Foto:

Připravte si geniální rajčatovou omáčku podle Macelly Hazan:

Ingredience

  • 800 g celých loupaných rajčat z konzervy (včetně šťávy)
  • 5 lžic másla
  • 1 střední cibule, oloupaná a přepůlená
  • sůl

Příprava

Do hrnce dejte rajčata se šťávou, máslo a cibuli. Přidejte jednu až dvě špetky soli.

Na středním žáru přiveďte k varu.

Rajčatová omáčka podle Marcelly Hazan 2 Foto:

Za občasného míchání vařte bez pokličky po dobu 45 minut. Větší kusy rajčat rozmačkávejte lžící.

Hotovou omáčku dosolte, pokud je třeba. Před podáváním vyjměte cibuli.

Připravila Ester Brožová

Související témata: recepty , tipy , rajčatová omáčka , Macella Hazan
Reklama