Jahodové želatinové pohárky z růžového šumivého vína

Moje hodnocení
4x

Překvapte své hosty originálním dezertem. Místo těžkých moučníků vsaďte na pohárky s ovocem a želatinou z perlivého vína. Pokud chcete, můžete ozdobit kopečkem šlehačky a zvýraznit tak luxusní dojem.

6 porcí
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Jahody očistěte a rozdělte do 4 až 6 sklenic.
  2. Želatinové plátky namočte asi na 5 minut do studené vody, aby změkly.
  3. Vložte cukr do hrnce a přidejte 150 ml vína. Za stálého míchání zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
  4. Želatinu vyjměte z vody a vymačkejte z ní přebytečnou vodu. Přidejte ji do hrnce a míchejte, dokud se nerozpustí, poté přilijte zbývající víno.
  5. Nalijte do sklenic a nechte vychladit v chladničce, dokud neztuhne. Asi 3-4 hodiny.
PRIMA TIP: Pokud jsou jahody velké, rozkrojte je před přidáním do sklenic na poloviny nebo čtvrtiny. Pokud jahody před použitím omyjete, ujistěte se, že jsou zcela suché, jinak získáte méně aromatické želé, které nemusí ztuhnout, pokud bude příliš zředěné. Šumivé víno dodá dezertu šmrnc, ale místo něj můžete použít běžné růžové víno.

Vyzkoušejte i klasický dezert do skleničky – smetanovou panna cottu s ovocným přelivem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty