Suroviny
- máta 5 ks
- vejce 1 kus
- skořice 1 lžíce
- hrozinky 1 balení
- jablko 500 g
- vlašské ořechy 100 g
- cukr krupice 200 g
- smetana ke šlehání 1 balení
- listové těsto 1 balení
- jahoda 5 kus
- zmrzlina 1 balení
Postup přípravy
Na pomoučeném vale rozválíme těsto do obdélníku, posypeme nastrouhanými jablky, hrozinkami a kousky ořechů, skořicí a krystalovým cukrem. Stočíme, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C.
Teplotu zmírníme, a když závin zezlátne, vyndáme ho a necháme vychladnout. Případně jej můžeme podávat vlažný. Ke každému řezu dáme kopeček zmrzliny a dozdobíme šlehačkou, čerstvou jahodou a mátou.