Suroviny
- mléko 1 dávka
- vejce 2 kusy
- hladká mouka 1 dávka
- sůl 1 špetka
- jablka 3 kusy
- rostlinný olej 1 dávka
- javorový sirup 1 dávka
- slunečnicová semínka 1 dávka
- šlehačka 1 dávka
Postup přípravy
V misce smíchejte mléko s vejci, přidejte hladkou mouku a špetku soli a dobře promíchejte, aby vzniklo husté těstíčko bez hrudek.
Jablka oloupejte a nakrájejte na širší kolečka, a z nich vykrojte jádřinec.
V pánvičce rozpalte rostlinný olej, jablíčka obalte v těstíčku a smažte dozlatova 2–3 minuty z každé strany. Hotová osmažená jablíčka nechte okapat nebo ještě lépe odsát na papírovém ubrousku.
Servírujte štědře zalitá javorovým sirupem a posypaná nasucho opraženými slunečnicovými semínky, případně ozdobená našlehanou šlehačkou.
Další novinky a zajímavé tipy najdete na novém facebooku pořadu Božské dorty od Markéty.