Suroviny
- čočka 0.5 balení
- cibule 1 kus
- celer 1 kus
- mrkev 1 kus
- zeleninový vývar 1 dávka
- řajčatový protlak 1 kus
- parmezán 4 kus
- feferonka 1 kus
- rozmarýn 1 snítka
- bobkový list 1 kus
- olej 1 dávka
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Příprava:Cibuli, celer a mrkev nakrájíme na kostičky a orestujeme na olivovém oleji. Přidáme snítku tymiánu a bobkový list, zalijeme vývarem a lžící rajčatového protlaku a chvíli povaříme. Poté přisypeme čočku a vaříme do podoby “al dente”, podle potřeby přiléváme zeleninový vývar, aby čočka stále “plavala”. Vhodíme salsicciu a vaříme asi 10 minut. Na závěr přidáme nasekanou feferonku, sůl a olivový olej, posypeme strouhaným parmazánem a můžeme podávat.