Suroviny
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 190 stupňů C a vyložte plech pečícím papírem.
- Pražmu zevnitř nasolte a opepřete. Naplňte ji tymiánem, estragonem a na kolečka nakrájeným citronem.
- Rybu vložte na plech, polijte olejem a uložte do trouby. Pečte pod grilem přibližně 15 minut. Podávejte s lehkým bramborovým salátem
- Brambory na salát uvařte ve slupce, ještě vlažné je oloupejte a nakrájejte na kolečka. Dejte je do mísy a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli.
- Ve skleničce rozmíchejte trochu vody, octa a soli a připraveným lákem polijte brambory s cibulí. Opatrně s množstvím láku, brambory jím opravdu jen polijte, nesmí v něm plavat.
- Do malého kastrůlku dejte máslo a pomalu ho zahřívejte. Jakmile začne bublat a škvíří se, odstavte ho z plamene. Mělo by mít lehce nahnědlou barvu, ale nesmí se pálit. Takto připravené máslo nalijte na brambory a vše zlehka promíchejte. Dle chuti můžete přidat sůl a čerstvě namletý pepř.