Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prostřeno!
Prostřeno!
Prostřeno, soutěžící
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Prostřeno: Perlička na rozmarýnu a červeném zelí

Česko na talíři (2) - jídlo - Perlička na rozmarýnu s červeným zelím

Česko na talíři (2) - jídlo - Perlička na rozmarýnu s červeným zelím

  • Zavřít
Česko na talíři (2) - jídlo - Perlička na rozmarýnu s červeným zelím

Česko na talíři (2) - jídlo - Perlička na rozmarýnu s červeným zelím

Moje hodnocení
88x

Zelí, polovinu najemno nakrájené cibule, a slaninu promíchejte asi s lžičkou kmínu, osolte, opepřete, přidejte trochu cukru. Přidejte asi dvě lžíce oleje a vše ještě jednou promíchejte. Kotlety prořízněte až ke kosti a do vzniklé kapsy vložte plátek slaniny a poté připravenou zelnou směs.

4 porce
60 minut
Seznam.cz banner

Head

  • slanina 200 g
  • mrkev 1 kus

Postup přípravy

  • cibule 1-2 kus

Head

  • perníkové koření 1 lžíce

Postup přípravy

  • med 2 lžíce
  • máslo 100 g
  • jeřabiny naložené dávka
  • rozmarýn několik větvička
  • tymián několik větvička

Head

  • šalotka 2 kus

Postup přípravy

  • perníkové koření 1 lžíce
  • skořice 1 špetka

Head

  • skořice 1 špetka

Postup přípravy

  • med 2 lžíce
  • perníkové koření 1 lžíce
  • jeřabiny naložené dávka
  • sůl 1 špetka
  • brambory několik kus
  • máslo několik g
  • petržel několik snítka
  • sůl 1 špetka

Postup přípravy

Na maso budeme potřebovat:

  1. perlička, 50 g másla, 1– 2 cibule (najemno pokrájené), 200 g slaniny, 2 cibule šalotky, 1 jablko (čtvrtky),několik hřebíčků, několik větviček rozmarýnu a tymiánu, olej na vymazání pekáče, 1 mrkev (pokrájená na špalíčky), 1 petržel (pokrájená na kolečka), menší plátek celeru (pokrájený na špalíčky).

Na zelí si připravíme:

  1. menší hlávka červeného zelí, 1 lžíce perníkového koření, špetka skořice, 100 ml kvalitního červeného vína, 2 lžíce lesního medu, 100 g másla, naložené jeřabiny, sůl na dochucení, snítky zelené petržele.

Příprava:

  1. Perličku osolte, opepřete a zejména v prsní části prošpikujte proužky slaniny. Před vložením do trouby vyhřáté na 160 stupňů prsa pomažte vrstvou másla a pokryjte plátky slaniny.
  2. Zbylou slaninu vložte do břišní dutiny se snítkami tymiánu a čtvrtkami jablek, do nichž zapíchejte hřebíčky. Pekáč lehce vymastěte olejem a na dno vložte pokrájenou slaninu s kusy cibule a kořenovou zeleninu. Navrch větvičku tymiánu a rozmarýnu. Zalijte červeným vínem.
  3. Zprudka opečte, aby se maso zatáhlo, a pak zvolna pečte zakryté asi devadesát minut v troubě. Poslední půlhodinu pečte odkryté za stálého polévání šťávou.
  4. Zatímco se perlička peče, připravte zelí. Pokrájejte je na jemné nudličky. Vložte do vroucí vody a vařte asi deset minut. Sceďte a smíchejte s cibulkou opraženou na slanině, přidejte perníkové koření a špetku skořice. Zalijte červeným vínem a dochuťte lžící lesního medu. Do takto připraveného zelí přidejte naložené jeřabiny.
  5. Šťouchané brambory nejprve uvařte ve vařící osolené vodě. Měkké a scezené je rozšťouchejte s máslem a petrželkou.
Lišková polévka na smetaně s fazolkami

Lišková polévka na smetaně s fazolkami

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek

Návrhy pro vás

Krémová houbová polévka – nejlepší způsob, jak zužitkovat zásoby lesních hub Polévky

Krémová houbová polévka – nejlepší způsob, jak zužitkovat zásoby lesních hub

Podzimní masová sekaná se zeleninou ve slaninovém kabátku Maso

Podzimní masová sekaná se zeleninou ve slaninovém kabátku

Hermelínový quiche s cibulí a tymiánem – perfektní slaný koláč pro milovníky plísňových sýrů Recepty

Hermelínový quiche s cibulí a tymiánem – perfektní slaný koláč pro milovníky plísňových sýrů

Smažené bramborové taštičky s opilými švestkami – sladký dezert, který vás zahřeje i pohladí Sladké

Smažené bramborové taštičky s opilými švestkami – sladký dezert, který vás zahřeje i pohladí

Králík pečený na jablkách a sušených švestkách – masová specialita plná podzimních chutí Maso

Králík pečený na jablkách a sušených švestkách – masová specialita plná podzimních chutí

Pita chléb s tuňákem a grilovanou paprikou: Rychlá svačina, která nezklame Předkrmy a chuťovky

Pita chléb s tuňákem a grilovanou paprikou: Rychlá svačina, která nezklame

Smažené jablečné lívanečky z tvarohu – perfektní víkendová snídaně ovoněná skořicí Sladké

Smažené jablečné lívanečky z tvarohu – perfektní víkendová snídaně ovoněná skořicí

Zapečené fleky s uzeným masem a houbami – voňavá klasika pro celou rodinu Těstoviny

Zapečené fleky s uzeným masem a houbami – voňavá klasika pro celou rodinu


Přečtěte si také

Polévky
Krémová houbová polévka – nejlepší způsob, jak zužitkovat zásoby lesních hub

Krémová houbová polévka – nejlepší způsob, jak zužitkovat zásoby lesních hub

Maso
Podzimní masová sekaná se zeleninou ve slaninovém kabátku

Podzimní masová sekaná se zeleninou ve slaninovém kabátku

Soutěžící
Michaela Pelantová byla přihlášena svou sestrou

Michaela Pelantová byla přihlášena svou sestrou

Recepty
Hermelínový quiche s cibulí a tymiánem – perfektní slaný koláč pro milovníky plísňových sýrů

Hermelínový quiche s cibulí a tymiánem – perfektní slaný koláč pro milovníky plísňových sýrů

Novinky
Mixér: retro menu a zvěřina, výherci soutěže, nová restaurace nebo ASMR videa z vaření v přírodě

Mixér: retro menu a zvěřina, výherci soutěže, nová restaurace nebo ASMR videa z vaření v přírodě

Sladké
Smažené bramborové taštičky s opilými švestkami – sladký dezert, který vás zahřeje i pohladí

Smažené bramborové taštičky s opilými švestkami – sladký dezert, který vás zahřeje i pohladí

Prostřeno!
Prostřeno: Jollof rice s kuřetem a plantainy

Prostřeno: Jollof rice s kuřetem a plantainy

Prostřeno!
Prostřeno: Suya meat se salátkem

Prostřeno: Suya meat se salátkem

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Polévky
Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem Recepty

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Sladké
Smažené bramborové taštičky s opilými švestkami – sladký dezert, který vás zahřeje i pohladí

Smažené bramborové taštičky s opilými švestkami – sladký dezert, který vás zahřeje i pohladí

Smažené jablečné lívanečky z tvarohu – perfektní víkendová snídaně ovoněná skořicí Sladké

Smažené jablečné lívanečky z tvarohu – perfektní víkendová snídaně ovoněná skořicí

Briošky s jablky a červeným rybízem – nadýchaný moučník, který zaujme vzhledem i chutí Sladké

Briošky s jablky a červeným rybízem – nadýchaný moučník, který zaujme vzhledem i chutí

Maso
Podzimní masová sekaná se zeleninou ve slaninovém kabátku

Podzimní masová sekaná se zeleninou ve slaninovém kabátku

Králík pečený na jablkách a sušených švestkách – masová specialita plná podzimních chutí Maso

Králík pečený na jablkách a sušených švestkách – masová specialita plná podzimních chutí

Vepřové maso pečené na cideru a smetaně s bramborem – lahůdka z jednoho pekáče Maso

Vepřové maso pečené na cideru a smetaně s bramborem – lahůdka z jednoho pekáče

Recepty
Hermelínový quiche s cibulí a tymiánem – perfektní slaný koláč pro milovníky plísňových sýrů

Hermelínový quiche s cibulí a tymiánem – perfektní slaný koláč pro milovníky plísňových sýrů

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři Přílohy

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři

Kynuté buchty plněné červeným zelím – známá česká specialita připravená naslano Recepty

Kynuté buchty plněné červeným zelím – známá česká specialita připravená naslano

Nápoje
Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem Nápoje

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu Recepty

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu

Ryby a mořské plody
Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější! Ryby a mořské plody

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější!

Polévky
Krémová houbová polévka – nejlepší způsob, jak zužitkovat zásoby lesních hub

Krémová houbová polévka – nejlepší způsob, jak zužitkovat zásoby lesních hub

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka Polévky

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka

Krémová čočková polévka s cizrnou a rajčaty – vydatná luštěninová polévka do chladných dnů Polévky

Krémová čočková polévka s cizrnou a rajčaty – vydatná luštěninová polévka do chladných dnů

Předkrmy a chuťovky
Pita chléb s tuňákem a grilovanou paprikou: Rychlá svačina, která nezklame

Pita chléb s tuňákem a grilovanou paprikou: Rychlá svačina, která nezklame

Sýrový chlebíček s olivami a uzeným masem – originální chuťovka nebo příloha k jednoduchým pomazánkám Předkrmy a chuťovky

Sýrový chlebíček s olivami a uzeným masem – originální chuťovka nebo příloha k jednoduchým pomazánkám

Smažené hermelínové nugety se švestkovým dipem – slaná chuťovka s voňavým překvapením Předkrmy a chuťovky

Smažené hermelínové nugety se švestkovým dipem – slaná chuťovka s voňavým překvapením

Recepty
Hermelínový quiche s cibulí a tymiánem – perfektní slaný koláč pro milovníky plísňových sýrů

Hermelínový quiche s cibulí a tymiánem – perfektní slaný koláč pro milovníky plísňových sýrů

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem Předkrmy a chuťovky

Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky – nevšední chuťovka s typickým českým sýrem

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Sladké
Smažené bramborové taštičky s opilými švestkami – sladký dezert, který vás zahřeje i pohladí

Smažené bramborové taštičky s opilými švestkami – sladký dezert, který vás zahřeje i pohladí

Králík pečený na jablkách a sušených švestkách – masová specialita plná podzimních chutí Maso

Králík pečený na jablkách a sušených švestkách – masová specialita plná podzimních chutí

Smažené jablečné lívanečky z tvarohu – perfektní víkendová snídaně ovoněná skořicí Sladké

Smažené jablečné lívanečky z tvarohu – perfektní víkendová snídaně ovoněná skořicí

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Přílohy
Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu Zelenina

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce Recepty

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

PŘEHLEDNĚ: Green Deal? Strašák voleb, který na mnoho lidí funguje jako červený hadr Zeman už Babiše znovu volit nebude. Exprezident prozradil, proč dá svůj hlas Stačilo! Smrt ruských velitelů v ohnivé pasti. Teď už ofenziva nebude, komentují Ukrajinci

prima-zeny

K Daniele Brzobohaté věrní vzhlíží. Podle diváků představuje pro zrádkyně ohromné riziko Vanilly nastudovala všechny zahraniční verze Zrádců. V ďábelské hře využila svůj půvab V roli hradního pána si Kotek ukořistil srdce nejen soutěžících. Plakát si chce pověsit i Farna

prima-zoom

Co se píše v Masarykově dopisu? Nejhorší masový vrah v dějinách USA zabil 93 žen. Vzrušovalo ho škrcení Kolik je na Zemi oceánů? Pokud si myslíte, že čtyři, je to špatně

prima-fresh

Krémová houbová polévka – nejlepší způsob, jak zužitkovat zásoby lesních hub Podzimní masová sekaná se zeleninou ve slaninovém kabátku Hermelínový quiche s cibulí a tymiánem – perfektní slaný koláč pro milovníky plísňových sýrů

prima-cool

Kdy bude nová Fantastická čtyřka online? Nejúspěšnější marvelovka roku konečně míří na internet První recenze: Nejlepší film roku je tady, Leonardo DiCaprio hraje v dalším mistrovském díle Největší romantika roku selhala. Margot Robbie nezopakovala nadšení z Barbie

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Tip na výlet: Vysočina je ideální místo, kde můžete zpomalit Červená řepa: Jak ji sklízet, zpracovat a uskladnit. Tip na omlazující kúru Kde našel Robert Redford svůj vysněný domov? Herec si zamiloval Utah

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.