Suroviny
- sádlo 2 lžíce
- cibule 2 kusy
- kmín 1 lžička
- špekáček 4 kusy
- paprikový protlak 1 lžička
- rajský protlak 2 lžíce
- sladká paprika 1 lžička
- hladká mouka 1 lžička
- vývar 1 l
- česnek 4 kusy
- bobkový list 2 kusy
- nové koření 1 špetka
- majoránka 1 špetka
- brambory 500 g
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
- Na rozpálené sádlo dejte kmín, a poté zesklovatět pokrájenou cibuli. Oloupané špekáčky pokrájejte na plátky a přidejte do cibulového základu. Krátce orestujte, přisolte a opepřete.
- Přidejte lžičku pikantního paprikového protlaku (eres pista) a dvě lžíce rajského protlaku. Přisypte sladkou papriku, asi lžičku hladké mouky, promíchejte a zalijte vývarem.
- Přidejte rozetřený česnek a 2 bobkové listy a mleté nové koření. Přiveďte k varu.
- Přidejte vařené pokrájené brambory a rozetřenou majoránku. Dochuťte.