Suroviny
- hovězí maso (roastbeef) 400 g
- brambory 400 g
- máslo 25 g
- rozmarýn (čerstvý ) 2 snítky
- česnek 3 stroužky
- rajčata 4 ks
- omáčky (Holandská omáčka THOMY) 1 balení
- sušený tymián
- oregano
- olivový olej
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 80 °C. Roastbeef osolte a opepřete, posypte tymiánem a vložte do pekáče se dvěma nasekanými stroužky česneku. Zakápněte olivovým olejem.
- Pečte zhruba 2 hodiny. Poté roastbeef přikryjte alobalem tak, aby nevychladl.
- Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte je na tenké proužky o tloušťce 0,5 cm. Propláchněte je vodou a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je v troubě předehřáté na 200–220 °C (záleží na typu trouby) po dobu zhruba 30 minut. Nezapomeňte je během pečení promíchat, aby se opekly rovnoměrně.
- Nakrájejte rajčata na poloviny a naskládejte je do zapékací mísy (nebo na plech) řezem dolů. Zakápněte je směsí olivového oleje, oregana, česneku, soli a pepře. Grilujte v troubě několik minut.
- Rozpalte si pánev, přidejte máslo a na něm roastbeef zprudka opečte. Nechte několik minut odpočinout, a nakonec jej rozkrájejte na tenké plátky.
- V menším hrnci ohřejte THOMY Holandskou omáčku na ideální teplotu.
- Servírujte maso spolu s holandskou omáčkou, opečenými bramborami a grilovanými rajčaty. Dobrou chuť!
Další lákavé recepty najdete na stránkách www.thomy.cz.
Roastbeef s holandskou omáčkou 2 Zdroj: archiv Thomy