archiv THOMY

Roastbeef s holandskou omáčkou

Moje hodnocení
5x

Ať je svátek, nebo všední den, vystřelte své chuťové buňky na vrchol blaha! Vyzkoušejte náš recept na pečený roastbeef s grilovanými rajčaty, bylinkami a holandskou omáčkou. Díky THOMY vše navíc připravíte rychlostí světla!

4 porce
120 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 80 °C. Roastbeef osolte a opepřete, posypte tymiánem a vložte do pekáče se dvěma nasekanými stroužky česneku. Zakápněte olivovým olejem.
  2. Pečte zhruba 2 hodiny. Poté roastbeef přikryjte alobalem tak, aby nevychladl.
  3. Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte je na tenké proužky o tloušťce 0,5 cm. Propláchněte je vodou a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je v troubě předehřáté na 200–220 °C (záleží na typu trouby) po dobu zhruba 30 minut. Nezapomeňte je během pečení promíchat, aby se opekly rovnoměrně.
  4. Nakrájejte rajčata na poloviny a naskládejte je do zapékací mísy (nebo na plech) řezem dolů. Zakápněte je směsí olivového oleje, oregana, česneku, soli a pepře. Grilujte v troubě několik minut.
  5. Rozpalte si pánev, přidejte máslo a na něm roastbeef zprudka opečte. Nechte několik minut odpočinout, a nakonec jej rozkrájejte na tenké plátky.
  6. V menším hrnci ohřejte THOMY Holandskou omáčku na ideální teplotu.
  7. Servírujte maso spolu s holandskou omáčkou, opečenými bramborami a grilovanými rajčaty. Dobrou chuť!

Další lákavé recepty najdete na stránkách www.thomy.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv THOMY


Přečtěte si také

Recepty