Najděte si recept
Na co máte chuť?

Hrníčková buchta s ovocem
Ovoce použijte sezonní a v zimě ze zamrazených zásob. Meruňky a borůvky jsou skvělé, ale klidně použijte i rybíz, angrešt nebo jednoduše to, co zahrada dá.
do 1 hodiny
10–15 porcí
Suroviny (10–15 porcí)
- polohrubá mouka 2 hrnky
- cukr moučka 1 hrnek
- Máslo 125 g
- Kypřicí prášek 1 sáček
- domácí vanilkový cukr 1 lžíce
- Vejce 2 ks
- Mléko 1 hrnek
- ovoce dle chuti a sezonní nabídky
Na vymazání a vysypání plechu:
- Máslo 1 lžíce
- polohrubá mouka
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Troubu předehřejte na 170 °C a vymažte formy (použijte dvě menší, ale pokud budete chtít mít buchtu hodně vysokou, použijte jen jednu).
- Umyjte a očistěte ovoce.
- Do mísy prosejte mouku, přidejte cukr a máslo nakrájené na kostky. Vše pak ručně zpracujte do posypky. Hrneček posypky odeberte, posypte jí pak buchtu před pečením.
- Do zbytku posypky v míse lehce vmíchejte kypřicí prášek, vanilkový cukr, vejce a mléko. Vše společně zamíchejte tak, aby v těstě nebyly hrudky. Těsto nalijte do forem, na něj přidejte ovoce a posypku. Pečte 35–40 minut. Po vychladnutí můžete posypat moučkovým cukrem.
Hrníčková buchta s ovocem, foto: Pěkně vypečený blog
Pěkně vypečený blog
... aneb peču ráda pro svého muzikanta
Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.
Lucie Arichteva, 33 let