Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Hrníčková buchta s ovocem

10–15 porcí
do 1 hodiny
Hrníčková buchta s ovocem
Hrníčková buchta s ovocem Autor: Pěkně vypečený blog
Ovoce použijte sezonní a v zimě ze zamrazených zásob. Meruňky a borůvky jsou skvělé, ale klidně použijte i rybíz, angrešt nebo jednoduše to, co zahrada dá.
Reklama

Suroviny (10–15 porcí)

Na vymazání a vysypání plechu:

Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 170 °C a vymažte formy (použijte dvě menší, ale pokud budete chtít mít buchtu hodně vysokou, použijte jen jednu).
  2. Umyjte a očistěte ovoce.
  3. Do mísy prosejte mouku, přidejte cukr a máslo nakrájené na kostky. Vše pak ručně zpracujte do posypky. Hrneček posypky odeberte, posypte jí pak buchtu před pečením.
  4. Do zbytku posypky v míse lehce vmíchejte kypřicí prášek, vanilkový cukr, vejce a mléko. Vše společně zamíchejte tak, aby v těstě nebyly hrudky. Těsto nalijte do forem, na něj přidejte ovoce a posypku. Pečte 35–40 minut. Po vychladnutí můžete posypat moučkovým cukrem.
Reklama

Hrníčková buchta s ovocem  Foto:

Hrníčková buchta s ovocem  Foto:

Hrníčková buchta s ovocem, foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama