Suroviny
- polohrubá mouka 2 hrnky
- cukr moučka 1 hrnek
- Máslo 125 g
- Kypřicí prášek 1 sáček
- domácí vanilkový cukr 1 lžíce
- Vejce 2 ks
- Mléko 1 hrnek
- ovoce dle chuti a sezonní nabídky
Na vymazání a vysypání plechu
- Máslo 1 lžíce
- polohrubá mouka
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 170 °C a vymažte formy (použijte dvě menší, ale pokud budete chtít mít buchtu hodně vysokou, použijte jen jednu).
- Umyjte a očistěte ovoce.
- Do mísy prosejte mouku, přidejte cukr a máslo nakrájené na kostky. Vše pak ručně zpracujte do posypky. Hrneček posypky odeberte, posypte jí pak buchtu před pečením.
- Do zbytku posypky v míse lehce vmíchejte kypřicí prášek, vanilkový cukr, vejce a mléko. Vše společně zamíchejte tak, aby v těstě nebyly hrudky. Těsto nalijte do forem, na něj přidejte ovoce a posypku. Pečte 35–40 minut. Po vychladnutí můžete posypat moučkovým cukrem.