Játrové knedlíčky
- vepřová játra 200 g
Head
- hovězí žebra 1 kg
- celer 1/2 ks
- pórek 1 ks
- mrkev 2 ks
- petržel 1 ks
- cibule 1 ks
- česnek
- nové koření
- bobkový list
- pepř
Postup přípravy
Do studené vody vložíme kosti s masem, až se na povrchu vysráží bílkovina, šlem sebereme a do polévky přidáme očištěnou zeleninu, koření a vývar lehce osolíme (dosolíme až na konci). Necháme táhnout asi šest hodin.Poté vývar scedíme, na másle orestujeme čerstvou zeleninu (dle chuti) a vložíme do hotového vývaru.
Ingredience na knedlíčky vložíme do mixéru a ze vzniklé hmoty vytvarujeme pomocí dvou lžiček knedlíčky, které uvaříme zvlášť. Až vyplavou, necháme ještě minutu povařit a slijeme.
Nudle taktéž nevaříme v polévce, aby se vývar nezakalil.