Suroviny
- hovězí zadní 5 plátků
- vejce 2
- okurky 3-5
- párek 1
- cibule 1
- masox 1
- špalíčky slaniny 5
- hořčice
- sůl
- nové koření
- bobkový list
- olej
- polohrubá mouka
- sójová omáčka
- vegeta
- rýže
Postup přípravy
Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Naplníme kouskem párku, slaniny, okurky a vajíčka natvrdo. Zabalíme, spíchneme párátky nebo ovážeme nití. Ptáčky ze všech stran orestujeme na malém množství oleje přímo v papiňáku. Pak zalijeme vařící vodou, vložíme celou cibuli a pár kuliček pepře, nové koření, 2 bobkové listy a 1 Masox. Uzavřeme a vaříme asi 40 minut. Necháme ještě 15 minut dojít.
Poté ptáčky vyjmeme a vývar malinko zředíme vodou. Dáme do něj trochu pokrájených párků, vajíček natvrdo a okurek, zahustíme moukou a dochutíme sójovou omáčkou a Vegetou. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Hlavní chod
Hovězí ptáček, rýže, houskový knedlík
Ingredience:
- 5 plátků hovězího zadního
- 2 vejce natvrdo
- 3–5 kyselých okurek
- 1 párek
- 1 cibule
- 1 Masox
- 5 malých špalíčků slaniny
- hořčice
- pepř (kuličky) a sůl
- nové koření
- bobkový list
- olej
- trocha polohrubé mouky
- sójová omáčka
- Vegeta
- rýže