Suroviny
- silný hovězí vývar nebo bujon 1 l
- bílé vino 500 ml
- dobrý bílý chléb 4 krajíce
- Máslo 40 g
- mletá skořice 1 lžička
- tučná smetana 100 ml
- čerstvě nastrouhaný parmazán a sýr na ozdobení 100 g
Německy se zde mluví stejně běžně jako italsky, tudíž má tento pokrm německý název (Eisacktaler Weinsuppe – „vinná polévka“), což je dobrý příklad vlivu, který mají sousední země na italské regiony a na místní pokrmy.
Postup přípravy
- Ve velkém hrnci smíchejte víno a vývar, přiveďte k varu a nechte 1 minutu vařit. Stáhněte z plotny a odložte stranou.
- Na másle dozlatova osmahněte z obou stran krajíčky chleba a pak je posypte skořicí. Do každé misky vložte jednu topinku.
- Do polévky přidejte smetanu a opatrně zahřívejte, aby se smetana prohřála. Přimíchejte parmazán. Polévkou přelijte chléb v misce a před podáváním posypte strouhaným parmazánem.