Suroviny
Postup přípravy
Maso i zeleninu zalijeme 5 litry studené vody
Sebereme pěnu, přivedeme k varu a snížíme plamen
Opravdu velmi mírně (na bodu varu či těsně pod ním) vaříme aspoň čtyři hodiny
Z hotového vývaru vyjmeme maso i zeleninu
Po vychladnutí sebereme usazený tuk
Hotový vývar přecedíme přes plátýnko
Pokud chceme, využijeme pro ještě dokonalejší vyčištění profesionální trik
V hrnci ušleháme dva bílky do řídké pěny
Přilijeme studený přecezený vývar, mícháme a přivedeme k varu
Vaříme asi půl hodiny a potom znovu přecedíme přes navlhčené plátno
Do polévky vrátíme nakrájené maso a zeleninu
Podáváme s celestýnskými nudlemi
Celestýnské nudle (bez mouky) vyrobíme jako omelety
Vejce, nakrájenou pažitku, nastrouhaný tvrdý sýr, sůl, pepř smícháme a na pánvi usmažíme omeletu
Tu svineme a nakrájíme na nudle a podáváme k polévce