Halloweenská hostina – originální recepty a nápady na opravdu příšerné jídlo

Není to tak dávno, co si původem anglosaský svátek našel cestu i do našich domovů. I když zde trvá tradice Dušiček, hlavně děti si oblíbily tajemnou oslavu plnou dýní, pavouků a duchů. Tak proč je nepřekvapit opravdu strašidelnými dobrotami?

Naštěstí jde podobná halloweenská oslava připravit celkem snadno, většinou jde spíše o zdobení, krájení, ale hlavně o nápad! A těch pro vás máme celou řadu. Pustíte se s námi do přípravy opravdu hrozného občerstvení?

Hororová pizza

Pizza je vděčná a dá se krásně obměňovat. Do přípravy zapojte i děti, které si tu svou nejstrašidelnější pizzu můžou poskládat samy. Na proužky nakrájený tvrdý sýr poslouží jako obinadlo nebo síť pavučiny, z černých oliv poskládejte pavouky, z plátků mozzarelly vytvarujte duchy, kteří se v troubě krásně roztečou…

Dýňovka pod pavučinou

Oblíbenou dýňovou polévku ozdobte pavučinou ze smetany. Jednoduše na talíři ozdobte polévku tenkým pramínkem tučné smetany, kterou na hladinu nakreslíte kruhy a poté párátkem od středu uděláte napříč čáry. A parádní pavučina je na světě!

Netopýří muffiny

Jednoduché čokoládové mufinny ozdobte tmavým čokoládovým krémem. Poté vezměte sušenky Oreo, přepulte je a půlky zapíchněte do krému jako netopýří křídla. Pak už jen stačí přidat očka, použijte koupená nebo vezměte malé marhsmallows a zapíchněte do nich kousek lékořice nebo čokoládové zdobení.

Jízda na koštěti

Vyrobit čarodějnická košťata je extra lehké. Plátek tvrdého sýra rozpulte a každý pruh sýra ještě na delší straně do půlky nakrojte v malých rozestupech. Poté připravený sýr obmotejte kolem slané tyčinky a upevněte třeba pažitkou.

Zubaté sušenky

Není nic jednoduššího než připravit zubaté sušenkové sendviče. Jednoduše kupte sušenky, ideálně typu cookies, poté vezměte jednu sušenku, namažte ji lískooříškovou pomazánkou a přiklopte druhou sušenkou tak, aby byla část pomazánky odkrytá. Bonbony marhmallows nakrájete na ostré kousky a zapíchejte je do čokolády jako zuby. Kolečka z pěnových bonbonů pak přilepte troškou pomazánky navrch jako oči.

Využijte vyřezanou dýni

Až budete vyřezávat dýni, udělejte jednu se širokým úsměvem. Pak už jen stačí na velký tác nasypat tortillové nachos a doprostřed dát oblíbenou salsu k namáčení, která bude z tácu pokračovat přímo do úst vydlabané dýně. To se bude dětem líbit :)

Monster burger

Kdo by nemiloval burgery? A když jsou opravdu příšerné, chutnají o to víc :) Jednoduše naskládejte do burgerové housky vše, co máte rádi, ale nezapomeňte na vyplazený jazyk z kyselé okurky a ostré zuby z plátkového sýra. A nesmí chybět vševidoucí oči, nejlépe z plněných oliv na párátku.

Zdroj: autorský text

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty