Suroviny
- hovězí steak (steak Entrecote Albert Excellent) 400 g
- olivový olej 4 lžíce
- světlá bageta (středně velké ) 2 ks
- tmavá bageta (středně velké celozrnné ) 2 ks
- barbecue omáčka 40 ml
- majonéza 8 lžic
- polníček 40 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Steak potřete olejem, osolte, opepřete a nechte 3 minuty odležet. Na rozpáleném grilu opékejte přiklopené dle požadovaného stupně propečení 2,5 – 4,5 minuty z každé strany. Vyjměte a nechte 10 minut zakryté odpočinout. Poté nakrájejte na nudličky.
- Bagety podélně nakrojte. Namažte je BBQ omáčkou, majonézou, vyskládejte polníčkem, grilovaným masem a přiklopte. Překrojte na třetiny.
Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.
Sendvič se steakem a BBQ omáčkou Zdroj: archiv Albert