archiv Albert

Sendvič se steakem a BBQ omáčkou

Moje hodnocení
3x

Šťavnatý steak nakrájený na tenké plátky je báječný nejen sám o sobě, ale můžete z něj připravit i skvělý sendvič. Ideální pohoštění třeba na zahradní slavnost. Vsaďte na kvalitní maso, křupavé pečivo a dobrou BBQ omáčku!

4 porce
30 minut

Suroviny

  • steak Entrecote Albert Excellent 400 g
  • extra virgin olivový olej (olivový olej) 4 lžíce
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • středně velké bílé bagety 2 ks
  • středně velké celozrnné bagety 2 ks
  • omáčka BBQ 40 ml
  • majonéza 8 lžic
  • polníček 40 g

Postup přípravy

  1. Steak potřete olejem, osolte, opepřete a nechte 3 minuty odležet. Na rozpáleném grilu opékejte přiklopené dle požadovaného stupně propečení 2,5 – 4,5 minuty z každé strany. Vyjměte a nechte 10 minut zakryté odpočinout. Poté nakrájejte na nudličky.
  2. Bagety podélně nakrojte. Namažte je BBQ omáčkou, majonézou, vyskládejte polníčkem, grilovaným masem a přiklopte. Překrojte na třetiny.

Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.

Další inspiraci na pořádnou masovou grilovačku najdete v našem speciálu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Albert


Přečtěte si také

Recepty