Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Grilované hnědé žampióny s kozím sýrem a špenátem

4 porce
Grilované hnědé žampióny s kozím sýrem a špenátem
Grilované hnědé žampióny s kozím sýrem a špenátem Autor: isifa.com
Tento pokrm může být podáván s toustem jako samostatný předkrm, nebo jako chutné vegetariánské jídlo. Pro změnu můžete použít i houby Portobello.
Reklama

Suroviny (4 porce)

bazalkový dresink:

Reklama

Postup

  1. Salátový dresink:
    Do mixéru dejte bazalku, česnek, olivový olej, citronovou šťávu, vinný ocet a vše rozmixujte. Potom dochuťte solí a pepřem a dejte stranou.
  2. Rozehřejte gril. Položte houby do pečícího tácku, posypte kozím sýrem a shora postříkejte olivovým olejem. Ochuťte čerstvě namletým černým pepřem. Grilujte asi 10 minut, dokud houby nezměknou a sýr nebude zlatohnědý.
  3. Rozpusťte na pečícím tácku máslo a poduste na něm špenát, dokud nezměkne. Ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
  4. Servírování:
    Položte na každý talíř toust, na něj špenát, pak žampión a nakonec přelijte dresinkem.
Reklama

Grilované hnědé žampióny s kozím sýrem a špenátem Foto: isifa.com

Grilované hnědé žampióny s kozím sýrem a špenátem, Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama