Suroviny
- žampiony (hnědé, velké) 8 ks
- kozí sýr (měkký) 125 g
- olivový olej 15 ml
- pepř (čerstvě mletý) 1 špetka
- sůl 1 špetka
- máslo 30 g
- baby špenát 200 g
- citronová šťáva 15 ml
- toustový chléb 4 ks
Bazalkový dresink
- bazalka 250 g
- česnek 1 stroužek
- olej 160 ml
- citronová šťáva 25 ml
- bílý vinný ocet 7 ml
Postup přípravy
- Salátový dresink: Do mixéru dejte bazalku, česnek, olivový olej, citronovou šťávu, vinný ocet a vše rozmixujte. Potom dochuťte solí a pepřem a dejte stranou.
- Rozehřejte gril. Položte houby do pečícího tácku, posypte kozím sýrem a shora postříkejte olivovým olejem. Ochuťte čerstvě namletým černým pepřem. Grilujte asi 10 minut, dokud houby nezměknou a sýr nebude zlatohnědý.
- Rozpusťte na pečícím tácku máslo a poduste na něm špenát, dokud nezměkne. Ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
- Servírování: Položte na každý talíř toust, na něj špenát, pak žampión a nakonec přelijte dresinkem.