Postup přípravy
- telecí maso 700 g
- pancetta 150 g
- olivový olej 1 dávka
- brambory 1 kg
- sýr niva 100 g
Head
- zelené fazolky 500 g
- smetana 1 kus
Postup přípravy
1. Telecí panenku nakrájíme na špalíčky, protkneme pancettou a také v ní panenku obalíme, opepříme a na jeden den naložíme do olivového oleje a rozmarýnu.
2. Další den maso upečeme na grilu a dbáme, aby zůstalo uvnitř šťavnaté.
3. Podáváme se zapečeným bramborem naplněným sýrem niva nebo jiným sýrem s ušlechtilou plísní. Brambor nejprve předvaříme den předem ve slupce a před grilováním vydlabeme, okořeníme čerstvým pepřem a naplníme postrouhaným sýrem. Zapečeme pod grilem.
3. Fazolky orestujeme na slanině - kdo chce, může i na cibulce a trošce česneku. Až budou na skus, lehce je podusíme ve smetaně, dochutíme pepřem a solí a podáváme jako druhou přílohu.