Suroviny
- brambory (velké) 400 g
- olivový olej
- černé olivy 1 hrst
- rajčata
- rybí filet (z mořského vlka) 4 ks
- rozmarýn 2 snítky
- rukola
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
- petrželka
Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!
Všechny recepty z 2. dílu s tématem BRAMBORY najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- Oloupané brambory nakrájejte na co nejtenčí plátky. Plátky rozložte na pekáč s pečicím papírem (pečicí papír předtím pokapte olivovým olejem, osolte a opepřete). Brambory okořeňte i zvrchu, přidejte pokrájené olivy a kostičky rajčete. Dejte do trouby a upečte dozlatova na vyšší teplotu.
- Filety z mořského vlka osolte a opepřete z obou stran. V pánvi rozehřejte olivový olej a rybu orestujte, nejprve kůží dolů, na závěr rybku otočte a pánev můžete vypnout. Můžete k rybě přidat pár lístků čerstvých bylinek. Nakonec filety zakápněte citronovou šťávou.
- Připravte si ještě jednoduchý salát – rukolu zakápněte olivovým olejem, citronovou šťávou, osolte a opepřete.
- Mořského vlka servírujte s opečenými chipsy, s rukolovým salátem a pořádnou dávkou listové petržele.