Grilovaná karotka s máslem z medvědího česneku
Zdroj: S vášní pro jídlo
Grilovaná karotka s máslem z medvědího česneku
Zdroj:
S vášní pro jídlo
Moje hodnocení
50x
K jaru neodmyslitelně patří mladá a sladká karotka. Zkuste ji upravit na grilu, je to výborná zeleninová příloha, která nepotřebuje moc ingrediencí. Nevšední příchuť jí dodá máslo s medvědím česnekem.
2 porce
60 minut
Suroviny
mladá karotka
1 svazek
Olivový olej
2 lžíce
balzamikový ocet
2 lžíce
Cukr
1 lžička
Sůl
2 špetky
Máslo
100 g
čerstvý medvědí česnek
1–2 listy
Postup přípravy
Karotku zbavte zeleného stonku a omyjte. V míse si připravte marinádu z olivového oleje, balzamikového octa, cukru a špetky soli, do marinády vložte karotku a řádně ji v ní obalte.
Po chvíli marinování rozložte karotku na rozpálený gril a pomalu ji ze všech stran grilujte doměkka, což časově dost záleží na její tloušťce. Zhruba to ale trvá tak půl hodiny.
Mezitím si připravte máslo. Změklé máslo v pokojové teplotě promíchejte s nadrobno nasekaným česnekem a špetkou soli. Z másla vytvarujte váleček a nechte ho ztuhnout v lednici.
Hotovou karotku vložte zpátky do mísy, ve které se marinovala, a ve zbytku marinády ji ještě teplou obalte.
Karotku servírujte osolenou s navrch pokladenými plátky másla, které se na ní rozpustí.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!