Suroviny
- mladá karotka 1 svazek
- Olivový olej 2 lžíce
- balzamikový ocet 2 lžíce
- Cukr 1 lžička
- Sůl 2 špetky
- Máslo 100 g
- čerstvý medvědí česnek 1–2 listy
Postup přípravy
- Karotku zbavte zeleného stonku a omyjte. V míse si připravte marinádu z olivového oleje, balzamikového octa, cukru a špetky soli, do marinády vložte karotku a řádně ji v ní obalte.
- Po chvíli marinování rozložte karotku na rozpálený gril a pomalu ji ze všech stran grilujte doměkka, což časově dost záleží na její tloušťce. Zhruba to ale trvá tak půl hodiny.
- Mezitím si připravte máslo. Změklé máslo v pokojové teplotě promíchejte s nadrobno nasekaným česnekem a špetkou soli. Z másla vytvarujte váleček a nechte ho ztuhnout v lednici.
- Hotovou karotku vložte zpátky do mísy, ve které se marinovala, a ve zbytku marinády ji ještě teplou obalte.
- Karotku servírujte osolenou s navrch pokladenými plátky másla, které se na ní rozpustí.