Postup přípravy
- krůtí prsa ( - volitelné ) 500 g
Na rösti
- brambory 8 kus
Head
- víno 1 kus
Postup přípravy
- pažitka ( - volitelné ) 1 dávka
Postup přípravy
1
Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit
Uvařené prošťoucháme, přidáme máslo a hladkou mouku a necháme propařit na hodně mírném ohni asi dvacet minut
2
Mezitím si připravíme maso
Prsa opepříme, osolíme a dáme zprudka osmažit na rozpálenou pánev (nejprve kůží dolů)
3
Škubánky vymodelujeme do požadovaných tvarů a dáme je na pánvičku osmažit z obou stran
Maso nakrájíme na tenounké plátky a přeložíme do pekáče
Hotové škubánky s masem necháme dodělat a prohřát ve vyhřáté troubě
4
Z povidel a omáčky demi-glace na pánvičce vymícháme švestkovou omáčku
Dochutíme solí, citronovou šťávou apod
Hlavní chodGeschnetzeltes mit Röstipostup: 1
Maso nakrájené na nudličky se může naložit den předem do oleje a koření
Opeče se na másle
Ještě než maso pustí šťávu, vyjmeme je z pánve a uchováme v teple
2
Ve stejné pánvi pak zpěníme nakrájenou cibuli a zředíme bílým vínem
Přidáme kostku bujonu, povaříme
Přilijeme smetanu, omáčku necháme zhoustnout a mírně dokořeníme
Je-li smetana hustá, nemusíme přidávat jíšku
Maso do omáčky vložíme, dále nevaříme, ihned podáváme
Jako příloha se doporučují rösti
3
Brambory na rösti uvaříme ve slupce nejlépe den předem
Oloupeme a brambory nastrouháme na hrubé nudličky
Na pánvi rozpustíme máslo nebo olej, osolíme a promícháme
Pak zatlačíme špachtlí do pánve tak, aby se vytvořila kompaktní vyšší placka
Při mírné teplotě dusíme pod pokličkou 10 minut
Občas pánví potřeseme, aby se brambory nepřichytily
Jakmile zjistíme, že rösti jsou opečené, už nepřikrýváme a opečeme z druhé strany
Znovu přitlačíme k pánvi
Opékáme stále při mírné teplotě
Správně upravené rösti mají zlatavou, mírně chřupavou kůrčičku