Suroviny
- olivový olej 15 ml
- brambory (oškrábané a nakrájené na kostky) 4 ks
- chilli papričky (nasekané, pokud chcete méně pálivé jídlo, vyškrábněte semínka) 2 ks
- česnek (nasekaný najemno) 2 stroužky
- vejce (našlehaná) 6 ks
- smetana 250 ml
- mletá sladká paprika 5 ml
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- čedar (nastrouhaný) 125 g
Postup přípravy
- Na pánvi, kterou můžete dát i do trouby, rozehřejte olej a opékejte na něm bramborové kostky, dokud nebudou hnědé a měkké. Přidejte chilli a česnek a smažte dalších pár minut.
- Vyšlehejte vejce, smetanu, sůl a sýr dohromady. Směsí polijte brambory, snižte teplotu a na mírném ohni pečte 5–10 minut. Rozehřejte gril.
- Pánev dejte pod roztopený gril a pečte omeletu, dokud nebude zlatohnědá a vajíčka ztuhlá. Potom ji nakrájejte na proužky, čtverce nebo trojúhelníky a podávejte.