Citronové brambory
- citrony 2 kusy
Head
- sůl 1 dávka
Citronové brambory
- rozmarýn 1 špetka
Head
Postup přípravy
1
Filety z candáta naložíme na půl hodiny do trochy bílého vína a proložíme na kroužky nakrájenou cibulí
2
Z menšího balení toustového chleba ořežeme okraje, střídku rozmixujeme tyčovým mixerem ve vyšší nádobě na drobkovitou strouhanku, kterou promícháme s nasekanými bylinkami, trochou strouhaného parmezánu a opepříme
3
Porce ryby osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce a v rozšlehaných vejcích a bylinkové strouhance, kterou k masu dobře přitlačíme
Smažíme hned zvolna po obou stranách na směsi oleje a másla
4
Na přílohu si nejprve omyté citrony s odkrojenými špičkami nakrájíme na kolečka, vyložíme jimi zapékací misku, vymaštěnou olivovým olejem
Brambory oloupeme, rozpůlíme a položíme na ně
Můžeme je naříznout do vějířků
Osolíme a posypeme jehličkami rozmarýnu
Pečeme 45 minut v troubě