Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Dýňový quiche

do 1 hodiny
Dýňový quiche
Dýňový quiche Autor: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ
Quiche je taková oblíbená klasika. Jde o relativně univerzální jídlo, které mají všichni rádi a můžete ho připravit v mnoha obměnách podle ročního období. A to nás na něm baví asi úplně nejvíc. :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Nejdříve si připravte těsto. V míse smíchejte mouku, máslo nakrájené na malé kostičky, sůl a 3 lžíce vody. Vše začněte rukama dobře zpracovávat.
  2. Poslední lžíci vody přidejte jen tehdy, pokud by nešlo vytvořit hladké a konzistentní těsto. Kouli těsta zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici odležet asi půl hodiny.
  3. V mezičase si připravte náplň. Na štědré dávce olivového oleje začněte opékat šalotky nakrájené na čtvrtiny spolu s kostičkami dýně. Dobře by taky šlo dýni v troubě předpéct.
  4. Dobře osolte a opepřete. Opékejte asi 15 minut na mírném plameni, aby se zelenina nespálila. Nakonec přilijte lžíci balzamikového octa, dýně je sama o sobě dost sladká a trochu kyselosti jí prospěje.
  5. Dýni s cibulí vyndejte do mísy a nechte dobře vystydnout. Nakonec k opečené a vychladlé dýni přidejte kelímek smetany, 3 vejce a 100 g nastrouhaného ementálu, vše dobře osolte, opepřete, promíchejte a dejte směs stranou.
  6. Těsto rozválejte na pomoučené ploše, rozprostřete do koláčové formy, zarovnejte okraje, dno pokryjte pečicím papírem a zatižte luštěninou nebo drobnými kamínky. Já mám už pár let čočku, kterou pro tyhle účely používám pořád dokola, upečená luštěnina se totiž potom už použít nedá.
  7. Korpus si předpečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut na horkovzdušný program. Poté do těsta nalijte dýňovou směs a dopečte pozvolna ještě asi půl hodinky.
Reklama
Dýňový quiche
Dýňový quiche
Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

Foodlover
Tereza Boušková

Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek

Jmenuju se Tereza Boušková a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, čerstvá advokátka, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.

Související témata: quiche , recept , Malá jídla
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama