FOODLOVER.CZ

Dýňový quiche

Moje hodnocení
12x

Quiche je taková oblíbená klasika. Jde o relativně univerzální jídlo, které mají všichni rádi a můžete ho připravit v mnoha obměnách podle ročního období. A to nás na něm baví asi úplně nejvíc. :)

1 porce
60 minut

Suroviny

Těsto na korpus

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravte těsto. V míse smíchejte mouku, máslo nakrájené na malé kostičky, sůl a 3 lžíce vody. Vše začněte rukama dobře zpracovávat.
  2. Poslední lžíci vody přidejte jen tehdy, pokud by nešlo vytvořit hladké a konzistentní těsto. Kouli těsta zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici odležet asi půl hodiny.
  3. V mezičase si připravte náplň. Na štědré dávce olivového oleje začněte opékat šalotky nakrájené na čtvrtiny spolu s kostičkami dýně. Dobře by taky šlo dýni v troubě předpéct.
  4. Dobře osolte a opepřete. Opékejte asi 15 minut na mírném plameni, aby se zelenina nespálila. Nakonec přilijte lžíci balzamikového octa, dýně je sama o sobě dost sladká a trochu kyselosti jí prospěje.
  5. Dýni s cibulí vyndejte do mísy a nechte dobře vystydnout. Nakonec k opečené a vychladlé dýni přidejte kelímek smetany, 3 vejce a 100 g nastrouhaného ementálu, vše dobře osolte, opepřete, promíchejte a dejte směs stranou.
  6. Těsto rozválejte na pomoučené ploše, rozprostřete do koláčové formy, zarovnejte okraje, dno pokryjte pečicím papírem a zatižte luštěninou nebo drobnými kamínky. Já mám už pár let čočku, kterou pro tyhle účely používám pořád dokola, upečená luštěnina se totiž potom už použít nedá.
  7. Korpus si předpečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut na horkovzdušný program. Poté do těsta nalijte dýňovou směs a dopečte pozvolna ještě asi půl hodinky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

FOODLOVER.CZ


Přečtěte si také

Recepty