Játrové knedlíčky
- kuřecí játra 50 g
- česnek 3 stroužky
Head
- bobkový list 2 ks
Játrové knedlíčky
- hladká mouka
- vejce 1 ks
Head
- nové koření 6 kuliček
- kořenová petržel 1 ks
- mrkev 4 ks
- celer 1/4 ks
- sůl
Postup přípravy
Všechny omyté a očištěné ingredience na polévku dáme do tlakového hrnce (cibuli necháme ve slupce) a přivedeme k varu asi ve dvou litrech osolené vody. Vaříme zhruba 45 minut. Poté scedíme a do vývaru vrátíme uvařenou zeleninu a obrané maso.
Veškeré ingredience na knedlíčky dáme do mixéru. Rozmixovanou směs zahustíme moukou, až půjdou tvarovat kuličky. Hotové knedlíčky potom vkládáme do vroucího vývaru a vaříme zhruba 15 minut.
Domácí nudle uvaříme zvlášť a podáváme v horké polévce, kterou ozdobíme petrželkou.