návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Vláčné rohlíky

Hodnoceno: 0x
16 ks porcí
do 2 hodin
Vláčné rohlíky
Autor: Smoothcooking.cz Vláčné rohlíky
Těsto těchto rohlíčků je krásně vláčné, nadýchané a jemné. Takže po chvíli nepostřehnete, že máte půl plechu v sobě. S těstem se navíc skvěle pracuje, takže pojďme do toho! :)

Postup

  1. Verze se sušeným droždím: Do velké mísy si odvažte mouku, přidejte vlažné mléko, rozpuštěné vlažné máslo nebo sádlo, sušené droždí, sůl, cukr a důkladně prohněťte. Cca 5 minut.
  2. Poté si napusťte větší mísu teplou vodou a do této mísy vložte mísu s uhněteným těstem a přikryjte utěrkou. Díky teplu těsto krásně vykyne za cca 30 minut.
  3. Verze s kostkou droždí: Odlijte si část odměřeného mléko, které lehce ohřejte, aby bylo vlažné, přidejte do něj kostku droždí, kterou důkladně promíchejte, dále přidejte lžičku z odměřené mouky, trochu cukru a trochu soli a nechte vzejít kvásek.
  4. Do mísy vložte zbytek mouky, soli, cukru, rozpuštěné sádlo nebo máslo a zbytek mléka a nakonec vzešlý kvásek.
  5. Důkladně prohněťte, asi 5 minut. Poté si napusťte větší mísu teplou vodou a do této mísy vložte mísu s uhněteným těstem a přikryjte jí utěrkou. Díky teplu těsto krásně vykyne za cca 30 minut.
  6. Vykynuté těsto si rozdělte na 20 bochánků. Každý bochánek vyválejte do cca 0,3mm tlusté placky nejlépe do cca trojúhelníkového tvaru. 
  7. Každou rozválenou placku potřete lehce rozpuštěným máslem a zamotejte do rohlíku. Nechte na teplém místě ještě tak 15 minut kynout.
  8. Buďte kreativní a zkuste je protřít povidly či je zamotat do houstičky. Nakonec rohlíky potřete rozšlehaným vajíčkem, posypte semínky či solí a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 220 °C. Pečte cca 15 minut dozlatova.
Vláčné rohlíky
Autor: Smoothcooking.cz Vláčné rohlíky

Smooth & cooking
Kateřina Kuranova

Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.

Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.

Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce. 

Související témata: Malá jídla