Akademie kvality

Domácí bulka s bylinkovým máslem, pečenou slaninou, vejcem, rajčetem a mladým špenátem

Moje hodnocení
4x

Jarní recepty se nesou především v duchu čerstvosti a svěžesti. A právě proto jsme se rozhodli pro tento typ snídaně. Mladý špenát, čerstvá vajíčka, bylinky, pečená slanina a domácí bulka? Pokud míváte po ránu velký hlad, určitě tento pokrm vyzkoušejte.

4 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do hladké mouky přidejte vlažnou vodu s rozmíchaným droždím a cukrem. Důkladně promíchejte a nechte 20 minut odpočinout. Přidejte 2 vejce, 30 ml oleje a sůl. Těsto důkladně uhněťte a nechte vykynout alespoň 60 minut. Poté těsto znovu prohněťte, rozdělte po 100 gramech a vytvarujte bochánky, které položte na plech s pečicím papírem. Nechte 15 minut odležet. Během této doby bulky ještě nakynou.
  2. Jednotlivé bulky potřete jedním rozšlehaným vejcem, posypejte sezamem a pečte v troubě na 200 °C přibližně 12 minut. Hotové bulky přikryjte utěrkou a nechte vychladnout.
  3. Povolené máslo smíchejte s nastrouhaným česnekem, nadrobno nasekanými bylinkami, solí a promíchejte. Vejce usmažte na zbylém oleji na pánvi. Slaninu opečte dozlatova.
  4. Bulky namažte máslem, přidejte mladý špenát, nakrájená rajčata na kolečka, slaninu a vejce.
PRIMA TIP: Pokud se rozhodnete tento pokrm využít k obědu, přidejte si k němu přílohu. Zpracovat můžete starší brambory a mrkve, které máte už nějaký čas ve spíži. Oloupejte je a nakrájejte na hranolky. V misce je osolte, posypejte sladkou paprikou a zakápněte pár kapkami oleje. Pečte rozprostřené na plech v troubě na 180 °C přibližně 30 minut a průběžně kontrolujte, aby se nespálily.

Při výběru jednotlivých surovin myslete na důležitou věc. Kvalitní a především prověřené potraviny nesou některé z log kvality. Proto je při čtení jednotlivých etiket hledejte. Může se jednat o značky Klasa, Regionální potravina nebo BIO.

Vyzkoušejte také recept na klasické vejce Benedikt s holandskou omáčkou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty