Prostřeno: Crème de caramel

Moje hodnocení
25x

Liborův rodinný recept na oblíbený mezinárodní moučník, trvalku sladké kuchyně

5 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

V hrnci necháme zkaramelizovat cukr

Trošku karamelu nalijeme lžičkou na dno připravených asi „dvoudeckových“ hrníčků, po zaležení se karamel rozpustí a udělá pěkný přeliv přes krém

Zbytek zkaramelizovaného cukru zalijeme smetanou a vaříme, dokud se vše dokonale nerozpustí

Lžičku agaru rozmícháme v trošce vody a přidáme do smetany s karamelem

Pět minut povaříme

Oddělíme žloutky a promícháme je s 250 ml šlehačky a přidáme do karamelu

Vaříme za neustálého míchání asi 5 min, dokud nezačne karamel tzv

šlemovat

Poté zalijeme připravené hrníčky s karamelem a necháme asi 24 hodin zatuhnout na chladném místě

Karamel pak vydrží i deset dnů

Navrch zdobíme šlehačkou

Dezert

Crème de caramel se šlehačkou

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty