Suroviny
Postup
- Na másle a olivovém oleji lehce zarestujeme najemno nakrájenou šalotku. Když je šalotka tzv. sklovitá, osolíme ji a opepříme. Přidáme špetku česneku a kukuřici. Půl minutky zarestujeme, zalijeme kokosovým mlékem, popřípadě ještě vodou a necháme provařit, aby kukuřice změkla a propojily se nám chutě.
- Provařenou polévku rozmixujeme a propasírujeme přes sítko. Mezitím, co se vaří základ na polévku, si na pánvičce orestujeme chorizo nakrájené na kostky.
- Koriandrová gremolata je jen olivový olej, citronová šťáva a kůra, sůl, pepř, špetka česneku a najemno nasekaný koriandr. Nemixujeme, ale sekáme nožem!
Autor receptu: Miloš Dub
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!