Suroviny
- telecí maso (kýta, pečeně nebo falešná svíčková) 500 g
- olivový olej 1 PL
- tuňák v olivovém oleji (uzený) 2 malé plechovky
- kapary 1 PL
- ančovička 3
- majonéza 3-5 PL
- citronová šťáva
- kapary (k podávání)
- rukola (na ozdobu)
- citronový kaviár
- sůl
- pepř
Postup
- Telecí očistíme, omyjeme, důkladně osušíme a svážeme potravinářským provázkem do tvaru válečku. Na troše olivového oleje ze všech stran opečeme dozlatova. Poté dame do vakuovacího pytle společně s plátkem citronu, šalvějí a zavakuujeme.
- Sous-vide nastavíme na 60 °C a zavakuované maso vložíme do vody na 2 hodiny 45 minut. Z majonézy, soli, pepře, kapar, tuňáka, citronu a sardelek vymixujeme studenou omáčku. Měla by být lehce přechucená, aby chuťově dotáhla jemné maso.
- Vychladlé maso krájejíme na tenké plátky. Maso rovnoměrně pokapeme omáčkou, lehce zapepříme, ozdobíme rukolou, kapary a citronovým kaviárem.
Autor receptu: Miloš Dub
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!